Herlev Kommune tager i videst muligt omfang hensyn til naturen og sikrer en højere biodiversitet i kommunen. Det gør vi blandt andet ved at ændre slåningspraksis på udvalgte vejkanter og -rabatter samt på udvalgte arealer i parkerne.
Vejkanter og parker har nemlig, udover de vejtekniske og rekreative funktioner, også en biologisk funktion som levesteder og spredningskorridorer for en lang række planter og dyr.
Gennem de sidste mange år har der været en nedgang af tørre lysåbne naturarealer som overdrev og heder og dermed en tilbagegang af de planter, dyr og insekter, der hører til disse områder. I samme periode har vejkanterne og plænearealerne arealmæssigt været i fremgang. Vejkanternes og parkernes biologiske funktion får dermed stadig større værdi som natur.
Det er muligt at tilrettelægge driften på disse arealer, så de primære funktioner opretholdes samtidig med at der tages hensyn til planter og dyr.
Sammensætningen af planter på de grønne arealer er blandt andet et resultat af den pleje og drift arealet udsættes for, og det er derfor muligt gennem driften at ændre artssammensætningen. Tidlig slåning i forsommeren er fx til gavn for nogle arter, mens andre arter påvirkes negativt.
Denne viden bruges aktivt i forvaltningen af Herlev Kommunes arealer af hensyn til biodiversitet og befolkning.