Drift og nyheder på affaldsområdet

Hvis vi har driftsinformationer på affaldsområdet, kan du læse dem på denne side.

Drift

Kemikaliehuset på den nye genbrugsstation er åbent, og det er derfor nu muligt at aflevere farligt affald her. Husk at du kun kan aflevere farligt affald indenfor bemandet åbningstid. 

 

Den nye genbrugsstation på Mileparken 23 åbnede den 15. august 2022.

Genbrugsstationen på Marielundsvej er lukket pr. 31 juli 2022. 

 

 

Nyheder

Til februar 2023 vil 4- kammer beholderen Madam Skrald blive lavet om til 2 x 2 kammer beholdere. De to nye beholdere til være samme størrelse som mad/restaffaldsbeholderen (240 L). 

De to nye beholdere vil være til:

  • Plast og mad- og drikkekartoner/papir - denne beholder bliver tømt hver 2. uge
  • Metal/glas - denne beholder bliver tømt hver 8. uge 

Miljøboks ikke ombyttet

Ekstraordinært mange har sat miljøbokse ud til ombytning. Vi har desværre ikke så mange pladser på vores biler. Du kan derfor opleve, at din miljøboks ikke er blevet ombyttet. Hvis det er sket for dig, vil din miljøboks blive ombyttet senest fredag. Lad den derfor stå på din mad- og restbeholder.

Du kan også altid give os besked, hvis du er blevet glemt.

Mangler du plads til plasten?

Mængden af plastaffald er steget markant de sidste par år. Husholdningsemballage i plastik findes i et utal af formater. Der er plastik rundt om kartoflerne, en plastikbakke under tomaterne, pålægsemballage, ketchup tuber, skruelåg m.v.

Med indførelse af at mad- og drikkekartoner i plastbeholderen vil du måske opleve problemer med at få plads til mængderne i din beholder. Lige nu kan du gøre følgende:

  • Stille én klar sæk med plastaffald ved tømning af din Madam Skrald beholder. Sækken skal være lukket med knude eller snor. Er den ikke lukket, tager renovatøren den ikke med. 
  • Har du for meget glas, metal eller papir kan du aflevere det i de offentlige kuber som står mange steder i kommunen.

 

Vi er i fuld gang med at udarbejde en ny og bedre løsning, den forventes klar i foråret 2023.

HUSK: Du behøver ikke grundigt at rengøre emballageaffaldet inden du smider det til sortering. Det går igennem en rengøringsproces inden det genanvendes. Når du afleverer det, skal det blot være drypfrit og skrabet rent. Dog skal yoghurt emballage skylles. Oplever du lugt gener ved opbevaring af affaldet er du naturligvis velkommen til at rengøre det mere.

Genbrugsstationens åbningstider
Genbrugsstationen er bemandet alle hverdage kl. 12-18. Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-18 Lukket den 1. januar og 24., 25., 26. og 31. december. Dette gælder også ordningen med døgnåbning.

Mileparken 23
2730 Herlev

affald@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 12:00  - 18:00
Tirsdag 12:00  - 18:00
Onsdag 12:00  - 18:00
Torsdag 12:00  - 18:00
Fredag 12:00  - 18:00
Lørdag 10:00  - 18:00
Søndag 10:00  - 18:00