Drift og nyheder på affaldsområdet

Hvis vi har driftsinformationer på affaldsområdet, kan du læse dem på denne side.

Drift

Skulle du mod forventning ikke have fået afhentet din gamle Madam Skrald beholder, så skriv venligst til affald@herlev.dk så sørger vi for at bestille afhentning. 

Vi beklager ulejligheden. 

 

Nyheder

Nye beholdere til villa/rækkehuse

I februar 2023 vil 4- kammer beholderen Madam Skrald blive byttet ud med 2  todelte beholdere. De to nye beholdere til være samme størrelse som rest og madaffalds beholderen (240 L). 

De to nye beholdere vil være til:

  • Plast/mad- og drikkekartoner og papir - denne beholder bliver tømt hver 2. uge
  • Metal og glas - denne beholder bliver tømt hver 8. uge 

 

Direkte genbrug af mursten

Herlev Kommune og Vestforbrænding kører i 2023 et forsøg med at indsamle brugte mursten til direkte genbrug.

Mursten kan genbruges og give sjæl til nye huse og ved renovering af gamle bygninger. Samtidig er det en gevinst for miljøet.

I forsøget opdeles den nuværende container ”Mursten og Tegl” i to selvstændige containere, der hedder ”Mursten” og ”Tegl”. I forsøgscontaineren til Mursten skal man sortere hele og halve mursten.

I forsøgsperioden går mursten indsamlet på tre genbrugsstationer til virksomheden Gamle Mursten. Gamle Mursten behandler murstenene med en særlig teknologi, hvor murstenene renses med vibrationer og uden brug af kemikalier eller vand. Dermed sker der ingen udledning af farlige stoffer.

De brugte mursten genbruges derefter i nye byggerier og renoveringer.

 

Erhvervsaffald: Nummerpladeaflæsning gør det lettere at afregne besøg på genbrugsstationen

Herlev Kommune og de 17 andre kommuner i Vestforbrændings opland har indført nummerpladebetaling for erhvervsaffald på genbrugsstationerne. Det betyder, at alle bilers nummerplade bliver scannet ved indkørsel på genbrugsstationen. Biler, der er ejet af virksomheder registreres og faktureres herefter månedligt for antallet af gange, virksomheden har besøgt genbrugsstationerne. Ordningen trådte i kraft 1. januar 2023. 

Det er stadig gratis for private at aflevere affald på genbrugsstationen. Private nummerplader bliver derfor automatisk slettet i systemet.

Læs mere om ordningen på: www.vestfor.dk/genbrugsstationer/erhvervskunde 

 

Miljøboks ikke ombyttet

Ekstraordinært mange har sat miljøbokse ud til ombytning. Vi har desværre ikke så mange pladser på vores biler. Du kan derfor opleve, at din miljøboks ikke er blevet ombyttet. Hvis det er sket for dig, vil din miljøboks blive ombyttet senest fredag. Lad den derfor stå på din mad- og restbeholder.

Du kan også altid give os besked, hvis du er blevet glemt.

Genbrugsstationens åbningstider
Genbrugsstationen er bemandet alle hverdage kl. 12-18. Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-18 Lukket den 1. januar og 24., 25., 26. og 31. december. Dette gælder også ordningen med døgnåbning.

Mileparken 23
2730 Herlev

affald@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 12:00  - 18:00
Tirsdag 12:00  - 18:00
Onsdag 12:00  - 18:00
Torsdag 12:00  - 18:00
Fredag 12:00  - 18:00
Lørdag 10:00  - 18:00
Søndag 10:00  - 18:00