Gadebelysning

I Herlev Kommune er der ca. 5000 lyspunkter, som er med til at gøre det mere trygt at færdes på veje og stier.

Herlev Kommune ejer gadebelysningen på de kommunale veje og stier og har indgået en aftale med Ørsted City Light, som står for driften og vedligeholdelse af belysningsanlægget.

I 2016 og i 2017 energirenoverede Herlev Kommune vejbelysningen i henhold til kommunens belysningsplan. Energirenoveringen bestod at omkring 1.400 af de gamle energislugende armaturer blev udskiftet til nye armaturer med LED-lyskilder, for dermed at opnå en energibesparelse på 40 – 70 % pr. armatur. 

Lyset fra en LED-lyskilde vil opleves anderledes end det hidtidige lys. Dette skyldes, at de gamle lyskilder sender lyset bredt og diffust ud på vejarealet. Hvorved vej og omgivelserne opleves mere oplyst, men det betyder også meget energispild og lysforurening. De nye LED-lyskilder er designet til at oplyse vejen, og ikke omgivelserne.

  

 

Belysningsplan

For at skabe et ensartet belysning i Herlev Kommune blev der i 2016 udarbejdet en belysningsplan og et designkatalog.

Læs mere i belysningsplanen her

Se designkataloget her

Fejl på belysningen

Oplever du at en lampe ikke virker eller en mast er gået stykker kan du give os besked ved at bruge tip Herlev. Når vi har modtaget dit tip vil vores samarbejdspartner Ørsted City Light udbedre fejlen. Du modtager direkte besked, når tippet er håndteret.

Kommende anlægsprojekter i Herlev Kommune

I Herlev Kommune arbejder vi hele tiden på at forbedre de trafikale forhold. Du kan læse mere om de kommende arbejder i kommunen.

Trafikteam - Center for Teknik og Miljø

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
4452 6431
trafik@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 09:00  - 14:00
Tirsdag 08:00  - 14:00
Onsdag lukket  - lukket
Torsdag 09:00  - 17:00
Fredag 09:00  - 14:00
Lørdag  -
Søndag  -