Kommunalbestyrelsen har den 12. juni 2024 godkendt at sende forslag til lokalplan 141 og tillæg 2 til Kommuneplan 2023-2035 i offentlig høring.
Lokalplanen giver mulighed for at udvikle et nyt boligområde på ejendommen Herlev Bygade 90 (den tidligere rådhusgrund), samt at sikre bevaringsværdige træk på Saxbo-bygningen på ejendommen Vindebyvej 2. Kommuneplantillægget giver mulighed for at øge bebyggelsesprocent og bygningshøjde inden for ejendommen Herlev Bygade 90.
Fristen for at indsende bemærkninger til planforslagene er den 22. august 2024.
I forbindelse med høringen om planforslagene afholdes et borgermøde, som finder sted i medborgerhuset den 14. august fra kl. 17 til kl. 19. Alle er velkommen, men giv gerne besked om du kommer på byplan@herlev.dk.
Lokalplan
Lokalplanområdet er beliggende mellem Vindebyvej, Herlev Hovedgade og Herlev Bygade og omfatter matriklerne 19ai og 19am, Herlev. Formålet med lokalplanen er at give mulighed for en boligbebyggelse med rækkehuse og etageboliger inden for Herlev Bygade 90 og bevare Saxbo-bygningen inden for Vindebyvej 2.
Den maksimale bebyggelsesprocent er i lokalplanen bestemt til 103% for Herlev Bygade 90 og 42% for Vindebyvej 2. Etagehøjden for det nye boligbyggeri på Herlev Bygade varierer mellem 2-4 etager og byggeri med op til 5 etager ud mod Herlev Hovedgade, for at skærme for trafikstøj.
Boligbebyggelsen skal placeres, så den danner fire nye gårdrum langs en forlængelse af Herlev Bygade, der sammen med en ny plads danner to fælles byrum.
Herudover indeholder lokalplanen bestemmelser for sikring af bevaringsværdige træk ved Saxbo-bygningen.
Se Forslag til Lokalplan 141 for boliger og erhverv på Herlev Bygade 90 og Vindebyvej 2 på Herlev Kommunes lokalplanportal.
Forslag til lokalplan kan læses på følgende link:
https://herlev.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/DKplan.aspx?LokalplanId=181
Kommuneplantillæg
Med tillæg nr. 2 fastlægges en ny specifik ramme BE 25 for lokalplanområdet, som muliggør, at byggerummeligheden i området øges fra en bebyggelsesprocent på 65 til 103. Den maksimale bygningshøjde øges fra 3 etager til 5 etager, svarende til 20 meter.
Herudover foretages en ny afgrænsning af den gældende ramme BE 24, som beholder rammebestemmelserne, men som får en ændret fysisk afgrænsning, som følge af, at den nye ramme BE 25 udtrækkes af rammen.
Forslag til kommuneplantillæg kan læses på følgende link:
https://herlev.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/DKplan.aspx?TillaegId=11
Miljøvurdering
Herlev Kommune har vurderet, at planforslagene ikke medfører, at der skal udarbejdes en miljørapport efter lov om miljøvurdering af planer og programmer (lovbekendtgørelse nr. 4 af 1. januar 2023). Baggrunden for vurderingen er nærmere beskrevet i lokalplanforslag og i miljøscreening, der er bilag til Kommunalbestyrelsens beslutning.
Kommunalbestyrelsens beslutning om at sende planforslaget i offentlig høring
Se referat fra Kommunalbestyrelsens møde den 12. juni 2024, punkt 103, på kommunens hjemmeside på følgende link https://dagsordener.herlev.dk/.
Frist for bemærkninger
Høringsperioden løber fra den 13. juni 2024 til den 22. august 2024.
Indsigelser til planforslaget skal indsendes igennem høringsværktøjet på lokalplanportalen eller via. borger.dk
Endelig vedtagelse af lokalplan 141 og tillæg 2 til Kommuneplan 2023-2035
Når høringsperioden er afsluttet, skal høringssvarene politisk behandles og lokalplan og kommuneplantillægget skal endeligt vedtages. Det er forventningen, at behandlingen af den endelige vedtagelse af lokalplanen sker på Kommunalbestyrelsens møde i november 2024.
Klagevejledning
Indtil 4 uger efter offentliggørelsesdatoen kan du klage over afgørelsen om miljøvurdering.
Efter en endelig vedtagelse kan der klages over planerne til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det vil sige, at der kan klages over spørgsmål om planernes lovlighed, herunder deres lovlige tilvejebringelse og om offentliggørelsen af forslagene. Der kan derimod ikke klages over planforslagets indhold.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald samt visse landsdækkende organisationer kan klage, jf. planlovens § 59, stk. 1 og stk. 2. Eventuel klage skal oprettes på Klageportalen senest fire uger efter offentliggørelsen.
Ønsker du at klage til Planklagenævnet, skal det ske via den digitale selvbetjeningsløsning Klageportalen. Gebyret for Planklagenævnets behandling af klagen udgør 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder.
Du kan læse mere om klagereglerne og hvordan du klager på Planklagenævnets hjemmeside.
Sager om kommunale afgørelser i henhold til planloven skal anlægges ved domstolene inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort.
Annoncen er lagt på hjemmesiden den 13. juni 2024.