Udarbejd introduktionsplan

At tage godt imod en ny medarbejder betyder meget for det fremtidige samarbejde. Opstarten er den bedste mulighed for at afdække faglighed, sikre at der lægges en plan for eventuel opkvalificering og ikke mindst introducere vores leveregler.

Når ansættelsesprocessen er overstået, er der som regel over en måned til, at den nye medarbejder starter i jobbet. Det er her vigtigt at fortsætte dialogen med medarbejderen, så pågældende ikke føler sig glemt. Samtidig er det også vigtigt, at den første arbejdsdag og de første uger bliver planlagt, så medarbejderen får den bedst mulige start på arbejdspladsen.

For at medarbejderen skal få den bedst mulige start på arbejdspladsen, er det vigtigt, at lederen husker følgende: 

  • Send et velkomstbrev med information om, hvornår pågældende skal møde den første dag samt anden information som medarbejderen skal vide inden opstart - Der er en skabelon til et velkomstbrev i rollebaseret indgang.
  • Forbered en plan over, hvad der skal ske de første uger - Der er en skabelon over en introduktionsplan, som kan bruges til at sende til medarbejderen i rollebaseret indgang. Der er en tjekliste som kan bruges til inspiration her.
  • Sørg for, at evt. tekniske hjælpemidler er klar, at evt. arbejdsplads er klar osv. 
  • Velkomst den første dag. Sørg for, at der bliver vist rundt på arbejdspladsen, at en kollega sørger for, at tage pågældende med til frokost, generel introduktion til arbejdspladser og hvordan vi arbejder mv. 
  • Prøvetidssamtale lægges i kalenderen inden medarbejderen starter på arbejdspladsen. Find skabelon for prøvetidssamtale her. 
Bilag Størrelse
 Tjekliste til introduktionsplan 106.6 KB

Personale og Arbejdsmiljø

Herlev Bygade 90
2730 Herlev

personale@herlev.dk