Anmeldelse, screening og kortlægning
Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes til Herlev Kommune, hvis det der er mere end 1 ton affald. Anmeldelsen skal ske senest 2 uger, før du starter på arbejdet. Inden du begynder på arbejdet, skal der laves en screening af bygningen eller anlægget eller berørte dele heraf ved renovering, for at afdække, om der kan være problematiske stoffer, f.eks. PCB, Klorparaffiner, PAHer, asbest og tungmetaller. På baggrund af resultatet af screeningen foretages en kortlægning.
Det påhviler virksomheden på det konkrete bygge- og anlægsprojekt at kildesortere bygge og anlægsaffald og sikre at affaldet afleveres til korrekt behandling. Bygge- og anlægsaffald skal sorteres i uforurenet, forurenet og farligt bygge- og anlægsaffald.
Virksomheder der frembringer bygge- og anlægsaffald er forpligtet til selv at sørge for transport til modtagested. Transporten skal foregå med transportør eller indsamler, der er registreret i Affaldsregistret.
Hvad er bygge- og anlægsaffald
Bygge- og anlægsaffald er affald, der er opstået i forbindelse med nybyggeri, renoveringsopgaver, nedrivninger eller anlægsarbejder.
Ved bygge- og anlægsaffald forstås eksempelvis:
- natursten, f.eks. granit og flint
- uglaseret tegl (mur og tagsten)
- beton
- blandinger af materialer fra natursten, uglaseret tegl og beton
- jern og metal
- gips
- stenuld
- asfalt
- jord
- blandinger af beton og asfalt
Bygge- og anlægsaffald, der kræver særlig opmærksomhed, kan eksempelvis være:
- asbestholdigt affald
- glaserede tegl
- trykimprægneret træ
- affald indeholdende miljøfremmede stoffer, som eksempelvis PCB, klorparaffiner, PAHer, asbest og tungmetaller
Anmeld bygge- og anlægsaffald