PPR

PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) rådgiver og hjælper børn, unge og deres forældre med behov for en støttende indsats.

PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) rådgiver og hjælper i henhold til Folkeskoleloven, Dagtilbudsloven og Barnets lov børn, unge og deres forældre med behov for en støttende indsats. Hjælp og rådgivning retter sig også mod aktører i børnene og de unges omgivelser, herunder dagtilbud og skoler. 

Hjælp og rådgivning kan være til børn og unge med tidlige tegn på behov for en støttende indsats, den kan være til børn og unge med tale- og hørevanskeligheder, og den kan være af mere indgribende og akut karakter.

Vurdering af, hvilken form for hjælp og rådgivning, der imødekommer det enkelte barn eller den enkelte unges behov sker sammen med børnene, de unge, deres forældre og i tæt samarbejde med f.eks. børne- og ungerådgivere, familiebehandlere, lærere og pædagoger.

 

Andre opgaver i PPR:

  • Udarbejdelse af Pædagogisk psykologisk vurdering (PPV). En PPV er en udredning af de udfordringer børn og unge kan have i dagtilbud eller skole og går forud for at kunne tilrettelægge den indsats i dagtilbud og skole, der bedst støtter barnet eller den unge. Dagtilbuds- eller skoleleder kan indstille til en PPV, og børn, unge eller forældre kan anmode herom. Udarbejdelse af en PPV sker i samråd med børn, unge, forældre og relevante aktører fra dagtilbud eller skole.
  • PPRs kriseteam kan bistå med hjælp og vejledning efter alvorlige ulykker eller dramatiske hændelser, der kalder på en mere omfattende og tæt koordineret indsats, som berører flere børn, deres familier og personalegrupper. Kriseteamet kan også kontaktes, hvis ulykken eller den dramatiske hændelse sker i fritiden. Kontakt til kriseteamet skal ske til PPR i åbningstiden.

 

Tværkoordinerende Indsats-Team 

De Tværkoordinerende Indsats-Team er en del af PPR.

Hver skole har et Tværkoordinerende Indsats-Team, der sammen med skolen koordinerer indsatser målrettet det enkelte barn, gruppe af børn eller klasser. Det sker tæt på skolens daglige praksis og i tæt samarbejde med skolens medarbejdere, ledere og øvrige samarbejdspartnere, såsom psykologer, tale-høre-konsulenter og fysioterapeuter.

Teamet yder desuden faglig og pædagogisk vejledning og sparring til skolerne.

Teamet består af en pædagogisk vejleder, en fraværskonsulent, en rådgiver, en familiebehandler, en SSP-konsulent og en UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning). Det vil oftest være skolens medarbejdere eller ledelse, der bringer det Tværkoordinerende Indsats-Team i spil, og det er den enkelte problemstilling, der afgør, hvem fra temaet, der skal på banen.

 

Nyttige links:

 

Kontakt

PPR

T: 40 24 07 76
E: ppr@herlev.dk 

Telefontider
Mandag -
onsdag
9-11.30
12-14
Torsdag 9-11.30
12-17
Fredag 9-11.30
12-13 

Send sikker post

Send fortrolige eller personfølsomme oplysninger via sikker post, som fx CPR-nummer, oplysninger om indtægts-, formue- eller helbredsforhold.

Send sikker post på borger.dk