Jesper fra Herlev viste miljøminister vandproblemer

Publiceret 31-10-2023

Der var fint besøg hos Jesper Bloch Boesen i hjemmet i Musikkvarteret mandag formiddag. Miljøminister, Magnus Heunicke og miljøordfører Lea Wermelin var sammen med formanden for Hofor, Susanne Juhl, troppet op for at høre om udfordringer med forhøjet grundvand.

"Her har vi en video, hvor man faktisk kan se, hvordan grundvandet pipler op igennem fugerne og ud af væggen"

Herlev borgeren Jesper Bloch Boesen viser videoen fra en af de mange store regnskyl, der har givet problemer i kælderen, mens han tørt konstaterer:

"Ja, det er sådan lidt hverdag."

Det er mandag formiddag, og hos Jesper Bloch Boesen i Musikkvarteret i Herlev er der fint besøg. 

Miljøminister Magnus Heunicke, miljoordfører Lea Wermelin samt formanden for Hofor, Susanne Juhl er en del af det følge, der er troppet op for at høre om udfordringerne med stigende grundvand. 

I Herlev har omkring 350 husstande problemer med vandet, der kommer nedefra, og Jesper Bloch Boesens historie gør indtryk på Miljøminister Magnus Heunicke:

"Det gør stort indtryk at møde de mennesker der bor her, for der er mange boligejere i Danmark, der som Jesper kæmper en ulige kamp med de vandmasser der kommer nedefra. Derfor har vi fremsat et lovforslag, der skal gøre det muligt at lave kollektive løsninger i kampen mod det højtstående grundvand," forklarer Magnus Heunicke.

 
Miljøministeren henviser til den klimahandlingsplan, der indeholder forslaget om lovændringen i forhold til det højtstående grundvand.

Det er en sag Thomas Gyldal Petersen har rejst overfor ministre og Folketingspolitikere gennem flere år, og når loven som forventet bliver ændret, kan Herlev Kommune samarbejde med forsyningsselskabet Hofor om en fælles løsning for Musikkvarteret. Det er ikke muligt som lovgivningen er i dag.
 
Og det er noget som Jesper Bloch Boesen ser frem til. 
 
"Det kan godt give lidt ro i maven, at der måske er lys forude," lyder det fra Jesper Bloch Boesen.  

Hør Jesper fortælle om udfordringerne i videoen nedenfor: