Fra plastikaffald til bæredygtige møbler

For virksomheden PUUF har bæredygtighed altid været en del af deres forretningsmodel. Det afspejler sig blandt andet i deres nye koncept, hvor plastikaffald omdannes til møbler.

I showroomet på Marielundvej i Herlev kan man se et udvalg af unikke bæredygtige møbler, som er designet og skabt af virksomheden PUUF. Møblerne udlejes til forskellige events, og i sortimentet finder man både siddemøbler, borde, barer og diske, installationer, og meget andet. Snart vil det også være muligt at købe de bæredygtige møbler.

PUUF er stiftet af Karol Szmigielski og Mateo Stawczyk, og selvom det har været vigtigt fra starten, var målet til at begynde med ikke at være 100 % bæredygtige. Ved at eksperimentere, tage små skridt og træffe bestemte valg, blev det dog hurtigt en central del af virksomhedens arbejde. 

 

 

Bæredygtighed som kerneværdi

Den bæredygtige og cirkulære tanke er i dag det gennemgribende element i PUUF’s forretningsmodel. Her er alle elementer planlagt ud fra et miljøbevidst perspektiv, som indtænkes i både design, produktion, logistik, reparation og efterliv. 

For PUUF er genbrug guld værd, for som Magda Kasprzak Forholdsmanager i PUUF fortæller: ”det mest bæredygtige materiale er det, man ikke behøver at producere i første omgang”. De lokalproducerede møbler er derfor fremstillet af genbrugte materialer som fx krydsfiner, træpaller og armeringsjern. Derudover forlænger særlige reparations- og renoveringsteknikker møblernes levetid, hvilket er med til at mindske materialernes miljøpåvirkning.

Også virksomhedens medarbejdere, har fokus på at gøre de små ting i hverdagen, som er med til at gavne både klima og miljø. For eksempel cykler  medarbejderne til arbejde eller tager offentlig transport, og lys og radiatorer slukkes, når der ikke er brug for det. Derudover kommer møblerne på PUUF’s kontor fra genbrugsbrugsstationer.

Stort ønske om samarbejde med lokale Herlev virksomheder

Hos PUUF elsker man at eksperimentere og udvikle nye bæredygtige produkter og arbejdsprocesser. Det seneste skud på stammen i den innovative virksomhed er PUUF Play. Her er idéen at omdanne plastikaffald til møbler. Konceptet er stadig under udvikling, og lige nu eksperimenteres der med forskellige produktions- og designmetoder. 

Det helt store ønske er, at plastikken i den nye møbellinje skal komme fra andre lokale virksomheder. Her drejer det sig om hård plast af typen PP og HDPE. PUUF samarbejder allerede med Herlev-virksomheden Linatex, men hører meget gerne fra andre lokale virksomheder, som er interesseret i at forsyne PUUF med plastikaffald.  

Udover det praktiske i at virksomhederne kommer af med deres restaffald – og at PUUF i øvrigt tilbyder at afhente affaldet hos virksomhederne - håber Magda Kasprzak at samarbejdet kan være med til at skabe et grønt fællesskab: ”Vi håber, vi kan skabe et fællesskab af mennesker, som går op i bæredygtighed og grøn omstilling”. 

For når alt kommer til alt, så er hele grundtanken med PUUF den grønne vinkel og idéen om cirkulær økonomi, for som Magda Kasprzak siger: ”Det handler om at give tilbage”.

 

Vil du være en del af PUUF Play?

 

Hvilken type plast kan bruges?

  • PP og HDPE

 

Hvor meget plast skal man kunne levere pr. gang?

  • Alle mængder af plast er velkomne, så længe den ikke er forurenet med olier  eller lignende produktionsaffald.

 

Den 27. april lancerer PUUF en Kickstarter kampagne for PUUF Play. Du kan finde linket til kampagnen på deres Instagram.

Læs mere om PUUF og deres cirkulære forretningsmodel