Kom til borgermøde om fjernvarme og energirenovering i Herlev

Publiceret 04-04-2024

Mandag den 15. april 2024 bliver dørene slået op i Medborgerhuset fra 17-19, hvor der er mulighed for at høre om energirenoveringer og få seneste nyt om fjernvarmeudbygningen.

Borgermødet starter med et oplæg fra EnergiTjenesten, der vil fortælle om, hvordan du som boligejer kan spare tusindvis af kroner på varme- og elregningen ved at gennemføre forskellige energitiltag.

EnergiTjenesten har i løbet af 2023 og 2024 besøgt en række grundejerforeninger i Herlev Kommune, som har fået lavet energitjek i deres private boliger, og rådgiveren fra EnergiTjenesten vil således have meget viden om hvilke energiforbedringer, der kan svare sig for netop herlevborgeren.

Til slut i arrangementet, så trækkes der derudover lod om en håndfuld gratis energitjek af boliger i Herlev – læs mere om dette nederst på siden.

Til at supplere EnergiTjenesten, har vi også fået kompetente folk fra SparEnergi til at komme og fortælle om de statslige støtteordninger for energiforbedringer i egen bolig, og hvorfor energispareindsatsen er så vigtig for den grønne omstilling.

Derefter vil Vestforbrænding og Herlev Kommune give en status på fjernvarmeudbygningen – både hvad angår fase 1 og fase 2. Vestforbrænding vil også fortælle om priser og praktik ift. at blive tilkoblet fjernvarmenettet.

Vi ser frem til et spændende arrangement, hvor der vil være rig mulighed for at stille lige netop dit spørgsmål omkring energirenoveringer eller fjernvarmeudbygning.

Efter de fælles oplæg, vil rådgiverne fra EnergiTjenesten, SparEnergi og Vestforbrænding stå klar ved caféborde, hvor du kan få personlig vejledning.

Der er begrænset plads, så du skal reservere en billet.

RESERVER DIN BILLET HER

Der er et begrænset antal parkeringspladser ved medborgerhuset, så vi opfordrer til, at du cykler, går eller kommer med offentlig transport.

Vind et gratis energitjek af din bolig

Rådgivere fra EnergiTjenesten har i løbet af 2023 og 2024 været ude og besøge grundejerforeninger i Herlev, som har fået viden om energirenovering af deres boliger. Nu har du mulighed for at få et individuelt energitjek af din bolig i Herlev og bagefter modtage en lille energirapport med forslag til rentable energirenoveringer. Eneste kriterier for at få et gratis energitjek er, at du kan nikke ja til følgende ting:

  • Din bolig har energimærke D, E, F, G eller er fra før år 1980.
  • Du kan deltage på borgermødet den 15. april 2024 og lægge dit lod i bowlen.
  • Du har mulighed for at få besøg af en energirådgiver fra EnergiTjenesten den 6. 7. eller 8. maj 2024.

Program for borgermøde den 15. april 2024, kl. 17-19

  • Velkomst.
  • Intro til arrangementet og kort indflyvning til klimahandleplanens fokus på energirenoveringer og udfasning af naturgas, ved Herlev Kommune.
  • Energirenoveringspotentiale i private boliger i Herlev Kommune. EnergiTjenesten vil med udgangspunkt i konkrete cases fra Herlev give inspiration til relevante energiforbedringer.
  • Vigtigheden af Energirenoveringer og info om de statslige støtteordninger, ved SparEnergi.
  • Status på fjernvarmeudbygningen i Herlev Kommune samt priser og praktik for fjernvarmetilslutning af din bolig, ved Vestforbrænding.
  • Lodtrækning – der udtrækkes en håndfuld adresser, som får mulighed for at få et gratis energitjek af egen bolig.
  • Få en snak ved caféborde med rådgivere fra EnergiTjenesten, SparEnergi og Vestforbrænding, hvor du kan stille relevante spørgsmål om din konkrete bolig.

Ved spørgsmål kontakt Team Klima og Erhverv på mail: groen@herlev.dk, eller tlf. 24787590