Vitrex Medical delte gode erfaringer med affaldssortering på fyraftensmøde

Publiceret 17-04-2023

Vitrex Medical har deltaget i et projekt om affaldssortering og deler nu deres erfaringer.

Vitrex Medical er én de to casevirksomheder, som har deltaget i Herlev Kommunes projekt om affaldssortering. Som deltager i projektet, har virksomheden fået sparring og vejledning af Econet og Herlev Kommune for at kunne imødekomme de nye lovkrav om sortering af husholdningslignende affald. 

Torsdag den 2. marts åbnede Vitrex så dørene for andre lokale virksomheder, for at dele ud af deres erfaringer med affaldssortering. 

Hos Vitrex har man været vant til at sortere affald fra produktionen, men med de nye lovkrav er det nu også lovpligtigt at sortere husholdningslignende affald. 

Det første skridt for Vitrex, var derfor at få skabt et overblik over affaldstyperne i virksomheden. Sammen med Econet blev der gennemført en grundig kortlægning, som blandt andet viste hvilke fraktioner der var til stede og hvorhenne de opstod. Herefter kunne man så gå i gang med at se på hvilke løsninger, der ville give mening at implementere. 

”Nogle af de største udfordringer har været at få styr på, hvilke affaldstyper der skal sorteres, hvor det logisk kan gøres i virksomheden og hvordan, samt få lavet den rigtige aftale med en indsamler. Den logistik kræver lidt - bl.a. afhængigt af virksomhedens størrelse”, fortæller Klaus Steen Hansen, miljøspecialist hos Vitrex.

Vitrex har opsat affaldsbeholdere centrale steder i virksomheden eksempelvis ved køkkenerne. 

”Beholderne er nøje udvalgt til at dække vores specifikke affaldstyper og samtidig er de valgt med det fokus, at de skal være nemme at håndtere for rengøringspersonalet og sikre dem mod tunge løft”, fortæller Klaus Steen Hansen. 

Vitrex har også lavet en ordning, hvor der er blevet opsat et bur, som er til det affald, som man ikke lige ved hvor skal hen. På den måde sikrer man, at det sorteres rigtigt og ikke ender som restaffald.

Vitrex er kommet rigtig langt med deres affaldssortering og har de første to måneder sorteret 27% affald fra til genanvendelse, som ellers ville være brændt som restaffald. Klaus Steen Hansen håber, at andre virksomheder kan blive inspireret af Vitrex’ erfaringer.  

”Min opfordring til andre virksomheder, som skal i gang med affaldssortering er først at få lavet en kortlægning af affaldet. Derudover skal man også overveje om nogle fraktioner kan sorteres sammen, vælge en indsamler som dækker ens behov og for eksempel overveje om man kan slå sig sammen med sin nabo”, fortæller Klaus Steen Hansen.

Vil du have flere gode råd til affaldssortering?

Gik du glip af fyraftensmødet hos Vitrex, så har du endnu en chance for at blive klogere på hvordan du kommer godt i gang med affaldssortering. Deltag i fyraftensmøde den 21. marts kl. 14.00-16.00 hos iGRAIN på Marielundvej, og hør om hvordan de har grebet opgaven an. Her kan du også møde Vitrex Medical, Econet og Herlev Kommune.

TILMELD DIG FYRAFTENSMØDE HER