Månedens grønne casevirksomhed: Linatex har fastholdt deres elforbrug, men øget omsætningen i en krisetid

Publiceret 17-04-2023

Linatex har haft succes med forskellige energisparetiltag

Linatex er en produktionsvirksomhed, som leverer løsninger i teknisk plast, teknisk genbrugsplast og gummi til industrien. Linatex har i næsten 20 år haft adresse på Smedeholm i Herlev, hvor de betjener et bredt udvalg af kunder indenfor blandt andet fødevareindustrien og medicinalindustrien.

Lige som hos mange andre virksomheder, har de stigende energipriser også kunne mærkes hos Linatex, hvor mange maskiner kører i både dags- og aftentimerne. Derfor har Linatex sat gang i flere forskellige indsatser for at spare på energien.

Udskiftning af gamle maskiner og porte

Peter Bagge, produktionschef hos Linatex fortæller at flere af de gamle produktionsmaskiner er udskifet med nye mere energieffektive maskiner. Udover at de nye maskiner bruger mindre strøm end de gamle, så er de også bedre og mere effektive i drift.

Linatex har også investeret i to nye porte til deres produktionshal og lagerhal. Ifølge Peter Bagge, holder de nye porte meget bedre på varmen, og derfor kan de nu bruge mindre energi på at opvarme hallerne. Linatex har desuden udskiftet flere lyskilder til LED, som også er med til at mindske strømforbruget.

Inddragelse af medarbejdere

Medarbejdernes adfærd har et stort fokus hos Linatex. Hver mandag samles alle medarbejderne til et fælles møde, hvor det drøftes hvilke forholdsregler, der kan tages for at spare på strømmen. Det er eksempelvis ved at slukke for maskiner som ikke er i brug, slukke for kaffemaskinen, computere, lys på kontorer, i køkkenet, på gangen og i fællesarealer. Peter Bagge fortæller, at der generelt er en rigtig god snak blandt medarbejderne og en stor vilje til at gøre en indsats.

Uændret forbrug og stigende omsætning

Samlet set har Linatex formået at fastholde deres forbrug, trods de stigende energipriser, samtidig med at de har øget deres omsætning. Ifølge Peter Bagge, skyldes det især udskiftingen af maskiner, som i den grad har vist sig at være en god investering.

Linatex arbejder desuden på at implementere en ordning for sortering af husholdningslignende affald for at efterleve de nye lovkrav. Her er der blevet indkøbt beholdere, som er i gang med at blive sat op i virksomheden.

Læs mere om Linatex på deres hjemmeside