HERLEV SPISER GRØNT

Du kan få inspiration til mere klimavenlig madlavning i en ny kampagne, hvor Herlevs lokale institutioner deler grønne opskrifter.

Den mad vi spiser, har en stor påvirkning på klimaet. Men ved at vælge ingredienser med lav klimapåvirkning, kan vi nedsætte påvirkningen - og den klimavenlige mad er både sund og lækker. 

Der findes masser af gode erfaringer fra Herlevs egne institutioner, når det kommer til mad og klima. Derfor vil vi nu dele nogle af disse gode erfaringer med resten af Herlev og forhåbentligt give dig inspiration til en mere klimavenlig madlavning. 

Denne opskrift er på en lækker græsker-kikærtegryde, og er leveret af Børneinstitutionen Elverhuset, som har et stort fokus på sund og klimavenlig kost.

 

I næste uge kan du finde opskriften i Føtex (Herlev Bygade) Fakta (Herlev Torv) og Fakta (Vindebyvej).

Idéen til kampagnen kommer fra borgere, der har siddet med i Udvalg for Grøn Strategi og Omstilling og er kommet med anbefalinger til, hvordan Herlev Kommune kan gøre det lettere for borgerne at agere klimavenligt.

Ved at tilberede maden er du med til spise klimavenligt og du kan gøre det i fællesskab med andre herlevborgere. Du er velkommen til at dele et billede af din mad. Brug #Herlevspisergrønt og inspirer din nabo. I løbet af efteråret vil vi dele flere lækre og klimabevidste opskrifter.

Hent opskriften her