Kommunalbestyrelsen har den 13. marts 2024 vedtaget at sende Forslag til Lokalplan 135 for boliger og erhverv på Hørkær 1-5 i offentlig høring i 6 uger.
Lokalplan
Lokalplanområdet er beliggende mellem S-banen og Hørkær i erhvervskvarteret og omfatter matr. 2at, 2i, 2ce og 2cd, Herlev. Med lokalplanen gives der mulighed for at udvikle de to ejendomme Hørkær 1-3 og Hørkær 5 til et samlet bolig- og erhvervsområde.
Lokalplanområdet indeholder en bevaret del af den eksisterende Thor Radiatorfabrik, som lokalplanen fastlægger til publikumsorienteret serviceerhverv, samt et nyt bytorv. Derudover kan der etableres to etageboligbebyggelser med mulighed for erhverv i stueetagen og under et hævet gårdrum i den vestligste karré.
Karrébebyggelserne kan etableres i henholdsvis 3-7 og 4-7 etager. Imellem de to boligkarréer etableres et aktivitetstorv omkring kommunens nye sti og tunnel under S-banen. Bebyggelsesprocenten i lokalplanen er 130.
Se Forslag til Lokalplan 135 for boliger og erhverv på Hørkær 1-3 på Herlev Kommunes lokalplanportal.
Forslag til lokalplan kan læses her.
Miljøvurdering
Forvaltningen har screenet lokalplanen efter Miljøvurderingsloven, og der er på den baggrund udarbejdet en Miljørapport.
Miljørapporten indeholder vurderinger af:
Trafik, Trafikstøj, Banestøj, Klimatiske faktorer: vind og visuelle forhold: skygger. Miljørapportens konklusioner er indarbejdet i lokalplanen.
Miljørapporten kan læses via linket til lokalplanen under emnet miljøvurdering.
Kommunalbestyrelsens beslutning om at sende planforslaget i offentlig høring
Se referat fra Kommunalbestyrelsens møde den 13. marts 2024 på kommunens hjemmeside under punkt 47.
Frist for bemærkninger
Høringsperioden løber fra den 4. april 2024 til den 16. maj 2024.
Indsigelser til planforslaget indsendes igennem høringsværktøjet på lokalplanportalen eller via. borger.dk
Endelig vedtagelse af lokalplan 135
Når høringsperioden er afsluttet, skal høringssvarene politisk behandles og lokalplanen skal endeligt vedtages. Det er forventningen, at behandlingen af den endelige vedtagelse af lokalplanen sker på Kommunalbestyrelsens møde i september 2024.
Klagevejledning
Efter en endelig vedtagelse kan der klages over planerne til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det vil sige, at der kan klages over spørgsmål om planernes lovlighed, herunder deres lovlige tilvejebringelse og om offentliggørelsen af forslagene. Der kan derimod ikke klages over planforslagets indhold.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald samt visse landsdækkende organisationer kan klage, jf. planlovens § 59, stk. 1 og stk. 2. Eventuel klage skal oprettes på Klageportalen senest fire uger efter offentliggørelsen.
Ønsker du at klage til Planklagenævnet, skal det ske via den digitale selvbetjeningsløsning Klageportalen. Gebyret for Planklagenævnets behandling af klagen udgør 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder.
Du kan læse mere om klagereglerne og hvordan du klager på Planklagenævnets hjemmeside.
Sager om kommunale afgørelser i henhold til planloven skal anlægges ved domstolene inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort.
Annoncen er lagt på hjemmesiden den 04. april 2024.