Kommunalbestyrelsen har den 29. august 2024 vedtaget at sende Forslag til Lokalplan 124 for udvikling af Bangs Torv med boliger og erhverv samt Tillæg 3 til Kommuneplan 2023-2035 i offentlig høring i 9 uger.
Lokalplan
Lokalplanområdet ligger centralt i Herlev ved det sydvestlige hjørne af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej. Området omfatter matr.nr. 4l, 4b, 4g, 5ab, 5e og 5lo, Herlev.
Lokalplanen giver mulighed for en revitalisering af Bangs Torv med ca. 300 etageboliger og ca. 2.700 m² detailhandel og erhverv i stueetagerne.
Den eksisterende etageboligbebyggelse i 4 etager mod vest ved Stumpedal samt erhvervsbebyggelsen på ét plan, placeret ved gavlen af etageboligbebyggelsen ud mod Herlev Hovedgade, skal bevares og renoveres.
Desuden skal der etableres en karrébebyggelse med 4-6 etager mod syd på Gåseholmsvej, hvilket giver gode dagslysforhold i gårdrummet og en nedtrapning mod naboerne i syd. Øvrige etager skal være fra 7-9 etager med optrapning mod nord, som skærmer gårdrummet mod støj fra Herlev Hovedgade.
Bebyggelsesprocenten for området må maksimalt være 247, og det samlede etageareal udgør ca. 27.680 m2.
Se Forslag til Lokalplan 124 for udvikling af Bangs Torv med boliger og erhverv på Herlev Kommunes lokalplanportal.
https://herlev.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/DKplan.aspx?LokalplanId=170
Kommuneplantillæg
Forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2023-2035 giver mulighed for at lade parkeringspladser til delebiler indgå i den samlede beregning af parkeringsbehovet.
Miljøvurdering
Forvaltningen har screenet lokalplanen efter Miljøvurderingsloven, og der er på den baggrund udarbejdet en Miljøvurderingsrapport, der både indeholder en miljøvurdering af Forslag til lokalplan 124 for udvikling af Bangs Torv med boliger og erhverv med tillæg til kommuneplanen samt en miljøkonsekvensvurdering af det konkrete anlægsprojekt, som lokalplanen skal muliggøre, samt afgørelse om tilladelse til projektet omfattet af krav om miljøvurdering (§25-tilladelse).
Miljørapporten indeholder vurderinger af:
Trafik, Trafikstøj, Banestøj, Vindforhold samt lys og/eller refleksioner (skygge), Visuelle forhold og arkitektonisk udtryk samt Regnvandshåndtering.
Miljørapporten kan læses via linket til lokalplanen under emnet miljøvurdering.
Kommunalbestyrelsens beslutning om at sende planforslaget i offentlig høring
Se referat fra Kommunalbestyrelsens møde den 29. august 2024 på kommunens hjemmeside under punkt 120.
Frist for bemærkninger
Høringsperioden løber fra den 24. september 2024 til den 26. november 2024. Der afholdes et borgermøde i høringsperioden.
Indsigelser til planforslaget indsendes igennem høringsværktøjet på lokalplanportalen eller via borger.dk.
Endelig vedtagelse af Lokalplan 124
Når høringsperioden er afsluttet, skal høringssvarene politisk behandles og lokalplanen skal endeligt vedtages. Det er forventningen, at behandlingen af den endelige vedtagelse af lokalplanen sker på Kommunalbestyrelsens møde i februar 2025.
Klagevejledning
Efter en endelig vedtagelse kan der klages over planerne til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det vil sige, at der kan klages over spørgsmål om planernes lovlighed, herunder deres lovlige tilvejebringelse og om offentliggørelsen af forslagene. Der kan derimod ikke klages over planforslagets indhold.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald samt visse landsdækkende organisationer kan klage, jf. planlovens § 59, stk. 1 og stk. 2. Eventuel klage skal oprettes på Klageportalen senest fire uger efter offentliggørelsen.
Ønsker du at klage til Planklagenævnet, skal det ske via den digitale selvbetjeningsløsning Klageportalen. Gebyret for Planklagenævnets behandling af klagen udgør 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder.
Du kan læse mere om klagereglerne og hvordan du klager på Planklagenævnets hjemmeside.
Sager om kommunale afgørelser i henhold til planloven skal anlægges ved domstolene inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort.