Vi lukker al unødvendig aktivitet

Regeringen har onsdag igangsat flere vidtrækkende tiltag for at bremse og begrænse spredningen af corona-virus.

Vi følger myndighedernes anbefalinger nøje. Derfor er vi gået i gang med at forberede lukning af al unødvendig aktivitet.  Det omfatter blandt andet skoler, jobcenter. daginstitutioner, kultur- og fritidstilbud samt hovedparten af administrative funktioner. Vi går i gang med en organiseret lukning, som vil være gældende fra fredag den 13. marts (skoler og dagtilbud dog fra mandag den 16. marts). Lukningen forlænges nu, så den indtil videre løber til og med den 13. april.

Kommunens skoler og institutioner holder åbne torsdag den 12. marts og fredag den 13. marts. Forældre, der har mulighed for at holde deres børn hjemme, må meget gerne gøre det. Derudover bliver der opretholdt nødpasning af 0-9 årige børn i helt særlige situationer, for eksempel børn af medarbejdere i social- og sundhedsvæsenet, redningsfolk og politi, eller børn som ikke kan passes andre steder.

Hjemmepleje og døgntilbud forbliver åbne 

Kommunens kritiske funktioner som blandt andet plejehjem, hjemmepleje og døgntilbud forbliver åbne. 
Vi opfordrer alle herlevborgere til at bakke op om initiativerne, som myndighederne nu indfører for at beskytte de sårbare og syge i vores samfund. Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden, hvor det er muligt. 

Mere information

Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi opfordrer til tålmodighed. Der er mange relevante spørgsmål, og vi kan ikke svare på dem alle lige nu. Vi giver direkte besked til berørte borgere og brugere, og der kommer løbende information her og på kommunens Facebookside. Vi vender også  tilbage med flere oplysninger om rådhuset og Borservice.

Læs mere på coronasmitte.dk.