Generelle råd til forebyggelse af COVID-19
07. september 2020

Vi kan alle begrænse spredningen af COVID-19

Ethvert smittetilfælde med COVID-19 er et for mange – og de kan undgås. Sundhedsministeren har i dag skærpet de gældende restriktioner.

Som andre kommuner oplever vi i Herlev nye smittetilfælde med COVID-19. Herlev er dermed ikke et særtilfælde, men det fritager os ikke fra at tage situationen alvorligt. Den udvikler sig hele tiden med nye hjemsendelser på bl.a. skoler og daginstitutioner.

De øgede smittetal har ført til, at sundhedsministeren på et pressemøde i dag har fremlagt en række restriktioner, der for en 14-dages periode pr. dags dato også gælder for Herlev. Disse er bl.a.:

 • At forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer
 • At åbningstider på barer og restauranter ændres, så disse skal lukke midnat
   

Et fælles ansvar

Udover disse tiltag – og de mange tiltag, som Herlev Kommune i disse dage iværksætter – ved vi, at ét element har størst betydning for begrænsning af smitten:

At alle herlevborgere – samt borgere med daglig gang i Herlev – overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger. At alle udviser det nødvendige ansvar for fællesskabet. Vi kan alle blive den næste til ufrivilligt at smitte et familiemedlem, en nær ven eller en god bekendt.

Herlev Kommunes sundhedsberedskab beder derfor alle i Herlev om at huske de allerede kendte anbefalinger til at holde smittetrykket nede:

 • Hold afstand
 • Vask ofte hænder eller brug håndsprit
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram
 • Host eller nys i ærmet
 • Vær opmærksom på rengøring

   

Sundhedsberedskabet opfordrer også til, at alle tænker sig grundigt om, når man bevæger os rundt blandt andre. Ikke kun i forhold til de fem anbefalinger – men også når vi fx handler og på andre måder færdes blandt andre. Begræns det til det nødvendige. Er det fx nødvendigt, at hele familien tager i supermarkedet sammen? Er det nødvendigt at afholde festen eller det sociale arrangement?      

Hjemsendte skal blive hjemme

Derudover indskærpes det, at er man hjemsendt fra skole eller arbejde, så skal man gå i hjemmeisolation og dermed ikke møde op til nogen former for aftaler og fritidsaktiviteter udenfor eget hjem. Det er meget vigtigt.

Vi er klar over, at dette griber ind i mange borgeres hverdag. Det er ærgerligt, men situationen er anderledes nu, end da vi i lighed med resten af landet påbegyndte genåbningen.

I Herlev Kommune er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne, bl.a. Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi har iværksat test af medarbejdere på sundheds-, ældre- og socialområdet. Overfor alle kommunale medarbejdere er de gældende retningslinjer naturligvis blevet indskærpet.