Ventetid for henviste patienter til vaccination

Borgere, der er henvist til vaccination, skal vente på besked i eBoks eller brev.

Hvis din læge eller din afdeling på hospitalet har henvist dig til COVID-19-vaccination, skal du vente på en invitation i eBoks eller et brev, og på, at der kommer nye tider på vacciner.dk. Ventetiden skyldes mangel på vaccinationer. Du skal ikke ringe til din læge eller den afdeling, der har henvist dig.

I Region Hovedstaden er ca. 80.000 borgere siden 2. januar blevet henvist til vaccination, fordi de lider af sygdomme, som særligt øger risikoen for et alvorligt forløb, hvis de bliver ramt af COVID-19. 

Mange af dem venter på at modtage en invitation til vaccination i deres eBoks eller i et brev. Andre har modtaget invitationen, men venter på at det igen bliver muligt at booke tider på vacciner.dk. 

Årsag: Færre vaccinedoser til Danmark

Ventetiden er beklagelig, men den skyldes at Danmark og Region Hovedstaden har fået leveret færre vacciner end forventet. Det hjælper derfor ikke at kontakte lægen eller afdelingen. 

Region Hovedstaden ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår de henviste borgerne modtager invitationer til vaccination. Det afhænger dels af vaccineleverancerne og dels af fordelingen mellem målgrupper i Sundhedsstyrelsen. 

Region Hovedstaden vaccinerer, så snart der er vaccinationer til rådighed, og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for prioritering mellem målgrupperne. Borgerne med tilstande eller sygdomme, som har en særlig øget risiko for et alvorligt forløb, tilhører målgruppe 5.