Velkomsthus for ukrainere

I denne uge har vi taget godt imod en del ukrainske flygtninge i Velkomsthuset. De har fået hjælp til at finde en midlertidig bolig, søge opholdstilladelse og få en fungerende hverdag.

Tak til de mange familier, der allerede har åbnet deres døre for ukrainske flygtninge. Vi søger flere familier, der har mulighed for at have en eller flere boende i en kortere periode. Skriv til ukraine@herlev.dk, hvis vil vide mere om at have ukrainske flygtninge boende.

Har du kontakt til ukrainske flygtninge, kan du henvise dem til Velkomsthuset, hvor vi er klar med praktisk hjælp og støtte til både børn og voksne. Der er tilknyttet pædagoger, psykologer, vejledere og tolke, som kan hjælpe med alt fra opholdstilladelse til børnepasning, råd og vejledning. Huset er åbent alle hverdage fra kl. 9 til 13 på adressen Højsletten 25.

Det er vigtigt, at alle ukrainere søger opholdstilladelse som det første. Når de har fået opholdstilladelse, kan de blive indsluset i børnehaver og skoler rundtom i kommunen.

Et andet godt tilbud til ukrainske flygtninge er Frivilligcentrets omsorgs- og støttecafé.. Læs mere om Frivilligcentrets tilbud