Uge 22: Corona-status fra borgmesteren

Kære herlevborgere

En uge med mere normale tilsande er ved at være gået. Både Gammelgaard, musikskolen og bibliotekerne summer af liv og glade herlevborgere, som igen kan nyde kunst, musik og gode bøger.

Alle børn fortjener en sjov sommer

Coronakrisen er en hård tid for os alle, men særligt for børn og unge må tiden være svær. Børnene må ikke blive tabere i krisen, og derfor tilbyder vi ekstra mange sommeraktiviteter i år. I sommerferien vil der fire dage om ugen være forskellige aktiviteter, som ungdomsskolen og SSP-teamet står for. Fodbold, E-sport og fællesspisning er blot nogle af tilbuddene, men også større ture til forlystelsesparker vil komme på banen. Lige nu lægger medarbejdere en sidste hånd på aktiviteterne. Forældrene får besked, når den endelige plan er klar.

Udover de ekstra tilbud vil der også være de almindelige sommeraktiviteter. Torsdag den 11. juni åbner kommunen for salget, og forældre kan læse mere på herlev.dk. Jeg er meget tilfreds med de mange aktiviteter. Takket være dem kan alle børn se frem til en oplevelsesrig sommer.

Når børnene vender tilbage fra en velfortjent ferie, vil skolerne tilbyde forskellige faglige tilbud. Tilbuddene skal hjælpe elever, som har brug for at få genopfrisket fag efter mange uger med hjemmeundervisning. Forældrene vil inden skolestart få mere information fra skolerne.

Borgere og medarbejdere overtager fredagsstatus

Ude i vores by gør mange en forskel for genåbningen og fællesskabet. Medarbejdere, som dagligt løser vigtige opgaver, og borgere, der hjælper ensomme med indkøb og støttende samtaler. Historierne bekræfter det lokale samfundssind. Denne fredagshilsen bliver derfor den sidste i denne omgang. I stedet vil borgere og medarbejdere fremover få spaltepladsen hver fredag. Vi fortsætter naturligvis med at kommunikere, når der sker noget nyt med genåbningen, og jeg opfordrer alle til at holde øje med facebooksiden og herlev.dk.

Til slut vil jeg rette en særlig tak til alle medarbejdere. Siden corona lukkede Herlev ned, har I alle ydet en ekstraordinær indsats, så vi trods nedlukning stadig holder velfærdshjulene i gang.

Rigtig god pinse til alle herlevborgere - tak for sammenhold og samfundssind.

Bedste hilsner
Thomas Gyldal Petersen, borgmester