Uge 20: Corona-status fra borgmesteren

Kære herlevborgere

På mandag begynder 2. fase af genåbningen, hvor de ældste børn skal tilbage til skolerne, alle børn kan blive passet i dagtilbud, vores bibliotek åbner for ind- og udlån, udendørsidrætten starter og små erhvervsdrivende kan holde åbent. Jeg tror, at vi er mange, som ser frem til endnu mere liv ude på skolerne og i vores by.

De ældste elever får undervisning alle dage

Siden regeringen meldte ud, at de ældste elever skal tilbage på skolebænken, har ledelse og medarbejdere arbejdet på højtryk for at få alle detaljer på plads. Heldigvis er vi godt rustet til opgaven, og derfor kan vi fra på mandag tilbyde alle elever undervisning alle ugens dage.

Udover en skoleuge på 25 timer vil klubber og SFO’er også holde åbent. Åbningen sker naturligvis efter myndighedernes anbefalinger, og vores unge hygiejneassistenter står klar med håndsprit, hjælp og vejledning, så lærere og pædagoger kan fokusere på undervisningen og det pædagogiske arbejde. Alle forældre har fået direkte besked. Jeg glæder mig over, at de ældre elever nu igen kan møde deres klassekammerater, og over at lærerne igen kan se hver enkelt elev i øjnene. Det tror jeg både børn og voksne trænger til. Tak til skoleledelserne og medarbejderne for det store arbejde med genåbningen, og tak til elever og forældre for forståelse og opbakning til en skoledag, der bliver kortere og helt anderledes end før coronavirus lukkede skolerne ned.

Plejehjem og døgninstitution åbner op for udebesøg

I den seneste tid har mange ældre måtte undvære besøg fra deres nærmeste. Det er naturligvis hårdt, når telefonopkald erstatter besøg fra pårørende og kære. Derfor glæder det mig meget, at vores plejehjem kan tilbyde udebesøg på en tryg og forsvarlig måde. Pårørende skal huske at melde ind i god tid, hvornår de kommer, så personalet kan forberede det praktiske i besøget. Det samme gælder på døgninstitutioner, som også vil tage imod besøgende. Alle berørte vil blive kontaktet af plejehjem eller institution i næste uge, og de første besøg vil finde sted derefter.

Flere skraldespande i byen

I den seneste tid har der været fokus på at få fjernet skrald i byen, og det er dejligt at se, hvordan alle hjælper med at holde Herlev ren. 20 midlertidige skraldespande står nu i Elverparken, og ude på skolerne er der endnu mere fokus på at fjerne affaldet løbende. Det er dejligt at mærke en fælles opbakning til arbejdet.

Alle herlevborgere ønskes en god weekend, og alle elever, der skal tilbage i skole på mandag, ønskes en god “første” skoledag. Pas god på jer selv, hinanden og Herlev.

Bedste hilsner
Thomas Gyldal Petersen, borgmester