Uge 18: Corona-status fra borgmesteren

Kære herlevborgere

Endnu en fredagshilsen og ønsket om en god weekend i en tid, der fortsat er udfordrende og usædvanlig. Det er glædeligt, at der gradvist lukkes op for aktiviteterne i samfundet. At udviklingen går den rigtige vej, selvom den går langsomt.

Flere online kulturaktiviteter

Særligt i en krisetid som denne har vi brug for musikken, bøgerne og filmene til at finde glæde, trøst og fællesskab. Det er heller ikke let, men heldigvis er vores kulturinstitutioner gode til at tænke anderledes under krisen. Musikskolen og Billedskolen har tilbudt undervisning online, og biblioteket har udtænkt nye spændende virtuelle aktiviteter for børn og voksne. Nu kan vi via Instagram overvære booktalks og forfatter-interview hver tirsdag. Som noget helt nyt kan man også bestille tema-poser, som man henter i døren på biblioteket – det sker via bibliotekets hjemmeside. Tak til alle institutioner for de kreative tanker og aktiviteter.

Rengøringen vender tilbage

Ude på vores plejehjem, hjemmepleje og botilbud har vi i en tid måtte prioritere de vigtigste opgaver, så vi sikrer vores svage og ældre den nødvendige pleje. Jeg vil starte med at takke borgere og pårørende for den store forståelse og opbakning. Takket være den fælles indsats går udviklingen den rigtige vej, og derfor vender vi på mandag tilbage til den sædvanlige rengøringsstandard. Vi vil fortsat have behov for at vurdere serviceniveauet løbende, og vi orienterer naturligvis alle berørte, hvis situationen ændrer sig.

Forældre kan få penge tilbage for SFO og klub

I denne uge passede vores daginstitutioner alle børn, som havde brug for det. Mere end 70 procent af børnene blev passet takket være kreative løsninger, flere hjælpende hænder og velvilje fra både medarbejdere og forældre. I den seneste tid har flere forældre også spurgt til SFO og klubtilbud, og det er nu muligt, at melde sine børn midlertidigt ud af tilbuddene. Det er skolerne, som står for udmeldelserne, og forældrene vil løbende blive orienteret.

Alle herlevborgere ønskes en rigtig god weekend. Tak fordi I passer på jer selv, hinanden og Herlev.

Venlig hilsen
Thomas Gyldal Petersen, borgmester