Uge 17: Corona-status fra borgmesteren

Kære herlevborgere

For hver dag, der går, kommer vi lidt tættere på et samfund, som åbner op igen: I starten af ugen vendte endnu flere børn tilbage til skolerne. Det er fantastisk at se, hvor godt børn og medarbejdere i fælleskab finder en hverdag sammen. I vores bymidte er der der mere gang i butikslivet og frisørerne kan igen klippe dem, der trænger, og ude på genbrugspladsen kan herlevborgere fortsat under trygge forhold aflevere affald. Udviklingen bekræfter, at vores samfundssind og omtanke for hinanden gør en forskel, og det vil ugens fredagsstatus også bekræfte.

Forældre får kompensation, hvis børnene passes hjemme

Ude på vores skoler og daginstitutioner er børn op til femte klasse vendt tilbage. Det er dejligt at se, at forældre bakker så godt op om genåbningen. Det samme gælder for vores medarbejdere, som hver dag knokler for at levere de bedste mulige løsninger. Den vigtigste opgave for os er, at sikre børn og medarbejdere den tryggeste hverdag i en svær tid. Derfor følger vi myndighedernes anbefalinger, og kravene sætter desværre vores daginstitutioner og skoler under pres.

Vi har derfor besluttet, at forældre får kompensation for deres institutionsplads, hvis børnene passes hjemme – det mindsker presset på institutionerne, og det er der brug for. Forældre har i denne uge modtaget et brev på BørneIntra om ordningen, og i fælleskab med daginstitutionerne finder vi de bedste individuelle løsninger. Tak til alle medarbejdere og forældre for forståelse og tålmodighed.


Udendørsidræt og tandplejen åbner op igen

Vores idrætsliv spiller en afgørende rolle for fællesskaberne i Herlev. Derfor er det en stor glæde, at dele af udendørsidrætten også åbner. Fra på lørdag kan man atter svinge ketcherne ude på tennisbanerne, og i næste uge åbner vores petanquebaner, atletikklub og fitnessforeninger. Åbningen sker ud fra myndighedernes anbefalinger, og det betyder også, at klubhuse og omklædningsrum fortsat vil være lukkede. Også tandplejen åbner op igen, og på herlev.dk vil I i næste uge kunne læse mere om åbningstider og opstart.

Til slut vil jeg ønske alle herlevborgere en dejlig weekend. Under corona-krisen er det blevet tydeligt, at den offentlige sektor spiller en stor rolle for os alle. De offentligt ansatte har med rette fået megen ros, og jeg håber, at anerkendelsen af vores medarbejdere og indsats vil vare ved - også på den anden side af krisen.