Uge 14: corona-status fra borgmesteren

Kære herlevborgere

Endnu en uge er gået, siden corona-virus væltede hverdagen. Mange af jer knokler stadig ude i vores virksomheder, butikker, ældreområde og mange andre steder. Andre arbejder hjemmefra og måske med børnene helt tæt på. Selvom virkeligheden er en anden, så fortsætter vi med at støtte, løfte og hjælpe hinanden - også ved at holde afstand – og i kommunen mærker vi den store hjælp og støtte fra lokalsamfundet.

Borgere bakker op om beredskab
I sidste uge reklamerede jeg for vores beredskab, hvor borgere med en sundhedsfaglig baggrund kan melde sig. Allerede nu har 135 borgere tilbudt at hjælpe. Pensionerede sygeplejersker, lægestuderende, tidligere SOSU-assistenter og andre står derfor klar til at hjælpe. Det er overvældende og imponerende, at så mange herlevborgere stiller sig til rådighed. Lige nu ser det ud til, at der ikke er behov for at aktivere nødberedskabet indenfor den nærmeste fremtid. Situationens omskiftelighed gør det dog svært at spå om, hvilke ressourcer vi får brug for, men takket være jer, er vi forberedte og rustet til vores plejeopgaver, også hvis presset bliver stort. Jeg takker hver og en for hjælpsomhed og samfundssind.

Psykologer og Borgerservice sidder klar
For nogle børnefamilier kan det i forvejen være svært at få hverdagen til at hænge sammen; hjemmeskole, isolation og en utryg virkelighed gør det hele endnu sværere. Siden mandag har forældre derfor kunne ringe til vores udvidede åbne telefonrådgivning mellem 12 og 14 og tale med en psykolog over telefonen. Ledige eller virksomheder, som i øjeblikket tynges af bekymringer, kan ringe til Borgerservice, som i hverdagene sidder klar til at hjælpe.

Genbrugsstationen er åben igen
I denne uge kunne herlevborgere igen aflevere affald på genbrugsstationen. For mange er det en lettelse, at affaldet forsvinder, og det velkendte rykker lidt tættere på. Ude på genbrugspladsen er medarbejderne gode til at hjælpe, og borgerne husker at holde afstand og følge myndighedernes råd. Selvom ventetid og køer kan forekomme, så er stemningen god, og mennesker mødes og uddeler støttende ord og varme hilsner.

Det var en kort status i denne helt ekstraordinære situation. Vi forbereder os allerede nu på den delvise åbning, som statsministeren har varslet muligvis kommer efter påske. Vi gør alt, hvad vi kan for at være klar, når regeringen og Folketinget beder os om det.

Tak til alle borgere, medarbejdere og lokale virksomheder, der holder Herlev i gang. Det er netop, når jorden ryster under os, at det stærke herlevfællesskab er så afgørende.

I ønskes alle en god weekend.

Med venlig hilsen
Thomas Gyldal Petersen, borgmester