Sådan undgår du rottebesøg i din have

Det er ikke kun de lyse nætter, som ekspanderer i sommermånederne. Også rotten har yderst gode arbejdsbetingelser i de varme måneder. Derfor har vi nedenfor samlet en række gode råd til dig, så du kan sikre din have imod de ubudne gæster.
  • Fjern unødigt rod i haven. En rotte søger altid efter nye muligheder for at bygge rede. En bunke af ting, der ikke bliver brugt, er et godt sted at søge ly for en rotte.
  • Undlad at fodre fugle/katte/ræve. Hvis du virkelig gerne vil fodre havens fugle, så undlad at lægge for meget foder ud ad gangen (ikke mere end de kan spise i løbet af få timer) og undgå at lægge det på jorden, eller andre let tilgængelige steder. Husk på at rotten er en opportunist, så det fuglene, kattene og rævene spiser – spiser rotten også.
  • Det er også vigtigt at forhindre rotternes adgang til føde. Når du griller, bør du derfor løbende holde øje med kødet og andre fødevarer. Tør bordet grundigt af, når du spiser udenfor. Husk at smide madrester og alt andet skrald i en aflukket skraldespand.
  • Hvis du komposterer er det vigtigt at beholderen er rottesikret og ikke indeholder madrester.

 

Flere gode tip