Borgmester Thomas Gyldal Petersen underskriver partnerskabsaftalen for Røgfri Fremtid

Røgfri fremtid i Herlev

Herlev Kommune indtræder i partnerskabet omkring Røgfri Fremtid, som Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden står bag. Børn og unge skal sikres en sund fremtid.

Visionen for Røgfri Fremtid er en fremtid helt uden rygning. Frem mod 2030 er målet, at ingen børn og unge ryger eller påvirkes af passiv rygning, og at færre end 5 % af de voksne jævnligt tænder cigaretter.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen mener, at initiativerne omkring Røgfri Fremtid kan øge fællesskabet hos Herlevs børn og unge:

”Vi vil gerne sikre os, at de unge har lyst til at være sammen på skolerne i stedet for at gå hver til sig for at ryge en cigaret. Det handler om fællesskab som modvægt til røg. Det handler om en røgfri fremtid. Fordi røgfri fremtid er en god fremtid. Og det fortjener alle børn og unge i Herlev,” siger Thomas Gyldal Petersen i forbindelse med underskrivelsen af partnerskabsaftalen.

Risiko for langvarige sygsomme

De seneste tal viser, at 40 børn og unge hver dag begynder at ryge – og antallet er stigende. Halvdelen af dem, der fortsætter, kommer til at dø af det. Foruden den forøgede risiko for langvarig sygdom, dør en person, der ryger, gennemsnitligt langt tidligere end ikke-rygere. 

Formanden for Kræftens Bekæmpelse Herlev Lokalforening, Nadia Smed Kimsholt, understreger vigtigheden af en røgfri fremtid: 

”Det er vigtigt, at Herlev Kommune kommer med i Røgfri Fremtid, fordi vi skal sikre vores børn og unge en sikker og sund fremtid. Der er alt for mange, der starter med at ryge, og som sygeplejerske ser jeg alt for mange rygere, der får lungeproblemer. Det ønsker vi ikke for vores unge i Herlev Kommune,” siger Nadia Smed Kimsholt. 

Som partner i Røgfri Fremtid støtter Herlev Kommune:

  • At børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og at der tages ansvar for, at det bliver muligt.
  • At betingelserne er til stede for en røgfri fremtid – hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • At der arbejdes målrettet for, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.