Muteret coronavariant fundet i Herlev

Styrelsen for Patientsikkerhed har identificeret få tilfælde af en særligt muteret coronavariant. Udvidet smitteopsporing i Herlev er igangsat.

For at bryde eventuelle smittekæder har Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at igangsætte udvidet smitteopsporing i Herlev. Det betyder, at både nære kontakter til de smittede og disses nære kontakter hjemsendes. Alle, der vurderes at have været tæt på de smittede, har fået besked om at gå i selvisolation og blive testet. 

Herlev Kommune er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger nøje vejledningerne omkring smitteopsporing og inddæmning. På den baggrund er en del af daginstitutionen Herlevgaard, som ligger på Herlevgaardsvej 25, lukket, da alle børn og medarbejdere er inddæmmet og dermed hjemsendt med besked om at gå i selvisolation og få foretaget test. Der er indsat ekstra rengøring i daginstitutionen, så børn og voksne kan vende trygt tilbage efter test og selvisolation.

Den udvidede smitteopsporing skyldes, at den særligt muterede coronavariant er mere smitsom end den oprindelige. Varianten viser samtidig tegn på at være mindre følsom over for vaccine.

Alle i Herlev opfordres fortsat til at følge anbefalinger om god hygiejne, at gøre ekstra grundigt rent og at følge retningslinjer om test og isolation.