Lukning af dagtilbud og skoler

Enkelte dagtilbud er åbne for nødpasning.

OBS Se også seneste nyhed fra den 7. marts 2020 om gradvis genåbning efter påske

Som følge af regeringens tiltag for at begrænse spredningen af corona-virus er størstedelen af Herlev Kommunes daginstitutioner lukket til og med den 13. april. 

I Herlev Kommune er enkelte dagtilbud åbne for nødpasning. Kriterierne for nødpasning er: 

 • Børn hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner, og hvor forældre har afsøgt alle relevante pasningsmuligheder. I forhold til samfundskritiske funktioner er der ikke forskel på, om forældrene har beskæftigelse i den private eller offentlige sektor. 
   
 • Børn hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Dette kan være alle typer privatansatte, hvis ansættelsessted ikke har hjemsendt deres medarbejdere, og som har afsøgt alle relevante pasningsmuligheder. 
   
 • Børn, der af forskellige årsager kan have et særligt pædagogisk behov eller et behov for kendte rutiner og rammer i form af en hverdag i skole eller daginstitution. 
   

Skole- eller dagtilbudslederen tager kontakt til forældre, som er omfattet af nødpasning.

Akut behov for pasning i påskedagene og uden for almindelig åbningstid

Ved akut behov for pasning på grund af corona-relateret arbejde i påskedagene og uden for almindelig åbningstid ring på nødnummer 4452 7125.

Dagtilbud med nødpasning

I følgende dagtilbud er der etableret nødpasning:

 • Børnehuset Kildespring/Eventyrhuset
 • Dagplejen
 • Herlevgård
 • Kagsmosen
 • Mælkevejen
 • Æblehuset
   

Nødpasningen vil være tilgængelig i samme tidsrum som dit barns institution plejer at holde åben i. Nødpasningen er organiseret, så børnene er sammen i grupper på maksimum 3 børn og minimum en voksen. Hensynet til at sikre små børnegrupper gør, at forvaltningen løbende vil vurdere behovet for at åbne flere institutioner.

Kontakt

Er der behov for yderligere information, kan dagtilbuddene kontaktes via børneintra. Ligeledes kan lederen af dit barns dagtilbud kontaktes, hvis der opstår et uforudset behov for nødpasning. 

Undervisning

Skolerne vil via Aula kommunikere om hjemmeopgaver og eventuel fjernundervisning. 

Vi befinder os i en hel ekstraordinær situation, og vi opfordrer til tålmodighed. Vi opdaterer løbende informationerne.