Information til virksomheder om corona

Få overblik over, hvor du kan finde information om de krav og anbefalinger, som gælder for netop din virksomhed.

Hvilke krav gælder for min virksomhed?

Virksomhedsguiden er en digital platform, som skal gøre det nemmere for dig og din virksomhed at få hjælp til forretningsudvikling samt at navigere i love og regler.

Virksomhedsguidens hjemmeside kan du få et overblik over hvilke krav, der gælder for netop din type virksomhed fx i forhold til indretning, hygiejne, skiltning mm. Her kan du også læse mere om dine muligheder for at søge kompensation, og downloade plakater og informationsmateriale med regler og anbefalinger fra myndighederne, som du kan hænge op i din virksomhed. 

Anbefalinger til at mindske smittespredning i din virksomhed

Udover de gældende krav, kan du også selv overveje forskellige metoder til at mindske smittespredningen i din virksomhed. Du kan fx:

  • Lufte ud flere gange dagligt.
  • Hyppigt rengøre fælles kontaktpunkter som fx dørhåndtag, dankortterminaler, bordoverflader o.l.
  • Overveje at have kønummersystem, og sæt standeren op et sted, hvor der ikke er risiko for tæt kontakt fx udenfor.
  • Overveje et system for, hvordan der nemt kan skabes et overblik over antallet af kunder i butikken. Fx ved, at alle kunder skal have en kurv, og der kun sættes kurve frem til det maksimalt tilladte antal kunder.

 

Du kan finde flere gode råd på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Gode idéer til indsatser?

Har din butik eller virksomhed igangsat en særlig indsats for at mindske smittespredningen fx i forhold til styring af kundestrømme eller lignende, så hører vi meget gerne fra jer, og deler det med andre erhvervsdrivende i Herlev. Kontakt erhvervsteamet på erhverv@herlev.dk

Har du brug for hjælp? 

Har du spørgsmål til gældende krav og hjælpepakker, kan du kontakte Erhvervsstyrelsens hotline på tlf: 72 20 00 34. Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8.30-16.00 / fredag kl. 9.00-15.00

Du er også altid velkommen til at kontakte Herlev Kommunes erhvervsteam på tlf: 40 32 59 55 eller på erhverv@herlev.dk

Bliv testet i Herlev

Vi opfordrer alle til at lade sig teste, så vi undgår mere nedlukning. I Herlev Kommune tilbyder vi både PCR-test og kviktest. Du kan blive testet følgende steder i kommunen:

  • PCR-test (halspodning): Herlev Hallen, Tvedvangen 194, Mandag til onsdag kl. 8-14 samt torsdag til søndag kl. 15-21, husk at bestille tid på coronaprover.dk
  • Hurtigtest (næsepodning): Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18-20. Alle dage kl. 8.00-20.00. Ingen tidsbestilling.

 
Her kan du downloade en plakat, som illustrerer de forskellige typer af tests. Du er meget velkommen til at printe og hænge den op i din virksomhed.

Husk også at du løbende kan holde dig opdateret om vigtig corona-information fra Herlev Kommune på: herlev.dk/corona