billede af pokaloverrækkelse

Herlevs skolebørn bruger hjernerne sammen

Tirsdag den 11. juni var der skakstævne for kommunens fire folkeskoler.

170 spillere fra 1. til 6. klasse fra Herlev Byskole afd. Eng, Gl. Hjortespringskole, Lindehøjskolen og Kildegårdskolen afd. Dildhaven havde sat hinanden stævne for at dyste i skak. Det er første gang, at det sker her i kommunen.

Skak i skolen

Skak bruges i forvejen på skolerne som et tilbud i frikvarteret, en del af undervisningen og et tilbud i klubberne. Spillet kan hjælpe eleverne til at holde fokus, øve strategisk tænkning, finde ro, give fordybelse – og gavne fagligheden i alle fag.

Og vinderen blev…

Gl. Hjortespringskole vandt, og glæden var ikke til at tage fejl af, da eleverne løb over for at få overrakt vandrepokalen af borgmester Thomas Gyldal Petersen. Han talte om det fællesskab, skak tilbyder, og roste de mange elever, der med stort engagement havde brugt hjernerne en hel dag sammen ved skakbrættet. Borgmesteren mindende alle de skakglade elever om de gode værdier, de kunne tage med hjem fra turneringen: ”Det vigtigste er, at I har haft en god dag med hinanden. At I har været gode kammerater og hygget jer sammen.”

Alle deltagerne fik en medalje og et diplom med hjem.

Det er Dansk Skoleskak, der afvikler skakstævnerne under mottoet ”Det er sjovere at tænke sammen.”

Læs mere om stævnerne på Dansk Skoleskaks hjemmeside