Herlevs idrætsforeninger går på tidlig juleferie

OPDATERING 30/01/2021: På grund af et stadigt højt smittetryk bliver restriktionerne med nedlukning af blandt andet kultur-, idræts-, fritids- og foreningslivet forlænget frem til og med den 28. februar 2021.

Den seneste uges stigende smittetryk i Herlev får nu den konsekvens, at Herlev Kommune som et af flere tiltag lukker kommunale idrætsanlæg ned.

Det betyder i praksis, at alle idrætsforeningsaktiviteter fra på mandag går på tidlig juleferie. Først fra den 2. januar 2021 (bemærk: datoen rykket til den 28. februar 2021) åbnes idrætsanlæggene igen.

Torsdag aften drøftede borgmesteren en mulig lukning af idrætslivet med repræsentanter for foreningerne, som viste forståelse for den særlige situation. Baggrunden er den bekymrende stigning i smittetryk blandt Herlevs 10-19-årige.

"Der gøres – normalt og i særdeleshed under coronakrisen – et kæmpestort stykke arbejde i idrætsforeningerne, som mange herlevborgere glæder sig over og deltager aktivt i. Men i den nuværende situation, hvor Herlev i går torsdag havde det højeste smittetal af alle landets kommuner, handler det om at bryde smittekæder. Det oplever jeg, at der er forståelse for i idrætslivet,” siger borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Stigningen i smittetryk har fundet sted på trods af, at der hver dag ydes en kæmpe indsats fra mange aktører for at overholde retningslinjerne for at undgå smittespredning. Dette gælder ikke mindst i idrætsforeningerne selv.

I et brev, Herlev Kommune har sendt til idrætsforeningerne, benyttes lejligheden til at takke for indsatsen med at ”planlægge og gennemføre aktiviteter på en ny måde – til glæde for Herlevs børn, unge, voksne og ældre borgere”, som foreningerne har ydet i 2020. Foreningerne opfordres også til at appellere til deres unge medlemmer om at blive testet, når det mobile testecenter gæster Herlev Hallen den 7-9. december.

Adskillige tiltag

I Herlev Kommune er der iværksat adskillige tiltag. Det gælder specielt på skoleområdet, hvor eleverne sektioneres klassevis for dermed at minimere risikoen for smittespredning. Derfor er der også i en periode lukket for alle holdaktiviteter på Musikskolen, på Billedskolen, på Ungdomsskolen og i øvrige kommunale fritidstilbud.

Tirsdags den 1. december besluttede regeringen, at forsamlingsforbuddet på 10 personer i hovedstadsområdet fra mandag den 7. december 2020 også gælder for børn og unge. Samme dag kom sundhedsministeren på et borgmestermøde med en kraftig opfordring til kommunerne om at nedlukke fritidsaktiviteterne.

Den professionelle idræt samt de idrætsudøvere, der falder ind under Team Danmarks atletgodkendelse, vil som de eneste være undtaget.