Herlev og Herlev Hospital mindes tidligere borgmester med nyt vejnavn

Historiens vingesus kan mærkes, når vejen der omkranser Herlev Hospital, nu får navn efter Herlevs tidligere borgmester Ib Juul.

Borgmester Ib Juuls Vej kommer vejen til at hedde, som fremover skal gøre det lettere for borgere og pårørende at finde rundt på Herlev Hospital. Alle afsnit på hospitalet får nemlig en unik adresse, som med tiden vil kunne søges frem ved hjælp af en GPS. Ib Juul var Herlev Kommunes borgmester fra 1970-1996, og der er flere grunde til, at han nu lægger navn til den nye vej, forklarer borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

- Ib Juul var Herlevs borgmester i 26 år og stod i spidsen for byens udvikling til en moderne velfærdskommune. I årene hvor Herlev Hospital blev opført, var Ib Juul både borgmester og medlem af Amtsrådet, og der er derfor god grund til, at netop Ib Juuls navn i fremtiden vil lede patienter, pårørende og personale til Herlev Hospital. Herlev skylder Ib Juul meget, og det samme gør Herlev Hospital. Derfor sætter vi med Borgmester Ib Juuls Vej et flot minde for en af velfærdssamfundets store lokale arkitekter, siger Thomas Gyldal Petersen.

Ved Indvielsen og fejringen af vejnavnet onsdag den 22. maj deltog regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A) og borgmester Thomas Gyldal Petersen (A).