Fokus på udsatte børn, unge og familier – også i coronatider

Indsatserne for udsatte børn, unge og familier fortsætter.

Selvom arbejdsbetingelserne for rådgivere, familiebehandlere og kontaktpersoner er anderledes end normalt, har de gennem hele coronakrisen holdt tæt kontakt med kommunens udsatte børn, unge og familier, og telefonerne er brugt flittigt.
 
”Opgaven med at hjælpe og støtte børn, unge og familier, der har særlige udfordringer, er utrolig vigtig. Den bliver ikke mindre vigtig i coronatider, hvor hverdagen bliver vendt rundt, og mennesker bliver mere isolerede – tværtimod. Derfor er jeg glad for, at vi stadig har et godt tilbud med hjælp og kontakt til udsatte, ” siger Maria Mankov (A), formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget.

Sundhedspleje og Udgående Ressourceteam (PPR)

Sundhedsplejen har igennem hele coronakrisen tilset børn op til et år og større børn med særligt behov får sundhedsplejens råd og vejledning. I forbindelse med genåbningen af skoler og dagtilbud har sundhedsplejen bistået med vejledning og undervisning om hygiejne, håndvask mm. – både for børn og voksne. Også psykologer fra Udgående Ressourceteam (PPR) har hjulpet skoler og dagtilbud med råd og vejledning til børn, medarbejdere og forældre.

Stor aktivitet på området

”Selv i coronatider er der stor aktivitet på familie- og forebyggelsesområdet, fortæller Maria Mankov. ”Vores SSP er fortsat synlige på gaden i mange af døgnets timer, og i Familiehuset er der skruet op for den fysiske kontakt med børn, unge og familier – selvfølgelig i sikre rammer. En god nyhed, der peger mod mere normale tider, er, at Tandplejen, efter kun at have foretaget nødbehandlinger, åbner igen på onsdag, dog på nedsat blus.”