Første herlevborger vaccineret

Beboere og personale på Lille Birkholm Center er blandt landets første til at blive vaccineret mod COVID-19. I morgen går turen videre til kommunens to øvrige plejecentre.

Søndag den 27. december kom den længe ventede vaccine mod COVID-19 til de mest sårbare på plejecentrene i Herlev. Klokken 13.00 fik den første herlevborger et stik, på hvad der er allerede er gået hen og blevet en historisk dag.

I morgen vil også beboere og personale på Lærkegaard Center og Herlevgaard Center få vaccinen.

Og både beboere og personale ser frem til, at vaccinen på sigt giver mere tryghed i hverdagen. Det understreger Herlevs borgmester.

“Med vaccine til de første og mest sårbare herlevborgere i dag tændes lyset for enden af tunellen. At få vaccinen ind og smitten ud af vores plejecentre bliver et vigtigt resultat. Herefter kan vi alle i løbet af 2021 se frem til mulighed for vaccine og en hverdag uden corona. Det er en glædens dag i dag,” siger borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Udsigt til normaltilstand

Der har været stor interesse både blandt personale og beboere for at blive vaccineret. For beboerne betyder vaccinen, at de kan se frem til at genoptage samværet og de sociale aktiviteter på centrene. Særligt det at kunne spise sammen igen har stor betydning for hverdagen på plejecentrene.

Det er et kæmpe fremskridt – og et skridt på vejen til et almindeligt liv med oplevelser og fællesskab.

”For os er vaccinen et første skridt på vejen mod normaltilstand. Beboerne glæder sig til, at deres pårørende kan komme på besøg og til, at de selv kan tage ud på besøg. Det har de virkelig savnet,” siger Teamleder på Lille Birkholm Plejecenter, Jeanett Frost.

”For personalet betyder vaccinen, at de kan komme hjem fra arbejde og kramme deres nærmeste, uden bekymring for at de bringer smitten med på arbejde. Vi har passet meget på i vores privatliv og begrænset vores sociale kontakt udenfor arbejdet. Vi glæder os til at se vores venner og familie oftere,” siger Jeanett Frost.

Vi skal stadig følge retningslinjerne

Selvom de første herlevborgere er vaccineret, er der lang vej endnu til normaltilstand. Vi skal stadig følge reningslinjerne og passe på hinanden i Herlev, så vi kan begrænse smitten.