Visualisering af ny genbrugsstation
15. sep 2020

Danmarks bedste genbrugsplads bliver endnu bedre

Mere plads og mere brugervenlig – borgere og virksomheder kan glæde sig til Herlev Kommunes nye genbrugsstation, som åbner i 2022.

Kommunalbestyrelsen godkendte den 9. september 2020 skitseforslaget til den nye genbrugsstation. Den skal være klar til brug i første del af 2022 og er et aktivt skridt i en forsat grøn omstilling i Herlev Kommune.

Den nye genbrugsstation kommer til at ligge på Marielundvej 16 og Mileparken 23 – på et areal, der bliver tre gange større end den eksisterende genbrugsstation. Anlægsprojektet skal nu udbydes i totalentreprise.

Brugervenlighed og sikkerhed øges ved at adskille let og tung trafik på den nye genbrugsstation. Den yderste del af cirklen er forbeholdt lette køretøjer såsom personbiler, den inderste del er udelukkende for lastbiler og anden tung trafik. I udformningen har det været vigtigt at fremtidssikre pladsen, så der vil være plads til nye fraktioner af affald.

Størstedelen af containerne for borgere placeres i direkte niveau. Det vil mindske tunge løft.

Bæredygtighed og direkte genbrug

Den nye genbrugsstation får nye og bedre faciliteter til formidling af bæredygtige aspekter ved genbrug. Det får besøgende skoleklasser gavn af. Herudover etableres der også bedre faciliteter til den direkte genbrug. Det skal sikre, at de gode ting får endnu længere levetid.

Materialerne fra de eksisterende bygninger på arealerne bliver genanvendt til dele af den nye genbrugsstation. Det medvirker til at reducere mængden af nye materialer.

Anlæg af genbrugsstation igangsættes i 2021 og ventes at stå klar i 2022. Den nuværende genbrugsstation vil være åben og i funktion så tæt på åbningen af den nye genbrugsstation som muligt.