Budgetaftale sikrer minimumsnormeringer

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Venstre har indgået en toårig budgetaftale, som lover flere pædagoger og mere borgernær velfærd.

Budgetaftalen indeholder et markant løft af normeringerne, så der allerede fra 2020 vil være maksimalt 3 børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i daginstitutionerne. Derudover tager budgettet fat på udviklingen af fremtidens ældreområde. I samarbejde med Pension Danmark skal der bygges et nyt plejecenter, som samler funktioner og fremtidssikrer rammerne for pleje, omsorg og sundhed. Fremtidens plejecenter skal samtidig sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri.

- Jeg er meget tilfreds med aftalen, som sætter den borgernære velfærd først. Vores prioritering af velfærden betyder, at vi kan holde hånden under Herlevs bærende fællesskaber. Børnene er Herlevs fremtid, og derfor har vi valgt at løfte normeringerne, så de mindste herlevitter får en hverdag med den trivsel og tryghed, de fortjener. Med budgetaftalen fortsætter vi udviklingen af Herlev til et endnu stærkere lokalt velfærdssamfund, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (A).
 

Budgetaftalen vil blandt andet:

  • Styrke det pædagogiske arbejde i daginstitutionerne
  • Fortsat prioritere skoleelevernes sundhed og trivsel
  • Modernisere ældre- og sundhedsområdet blandt andet med nye og fremtidssikrede plejeboliger
  • Medvirke til flere bæredygtige investeringer
  • Opgradere og modernisere kultur- og fritidsområdet
     

Du kan læse budgetaftalen her.

Fristen for ændringsforslag er onsdag den 23. oktober 2019. Der er  modtaget tre ændringsforslag fra partierne Enhedslisten (Ø), Socialistisk Folkeparti (F) og Dansk Folkeparti (O), som også vil indgå, når budgettet andenbehandles i Økonomi- og Planlægningsudvalget og kommunalbestyrelsen den 30. oktober.