Det kører med lapning af veje efter vinteren

Publiceret 06-03-2024

Serviceafdelingen har modtaget mange tip fra Herlevborgerne om huller i vejene. Vejfolkene har nu lappet de fleste af de slaghuller, der var resultatet af det hårde vintervejr i 2024.

Søren Falbe og Steven Manuel har haft travlt i januar og februar.

Vinteren har været hård ved vejene, som mange herlevborgere har bemærket. Tung trafik i kombination med hårde frostgrader og nedbør har givet særligt mange slaghuller i vejene i år.

Derfor har vejteamet fra serviceafdelingen haft ekstra travlt i januar og februar.

Rigtig mange herlevborgere har gjort opmærksom på huller i appen TIP HERLEV. Serviceafdelingen udbedrer primært huller ud fra de tips, der kommer ind ad den vej. Derfor opfordrer Steven Manuel også borgerne til at melde tip ind i TIP HERLEV, og meget gerne med billeder, så sted og omfang er angivet.

Serviceafdelingen prioriterer opgaverne efter, hvor der er de værste huller, det vil sige de huller, som kan give skader på bilerne. 

Vintervejret kan i sig selv været en hindring for at udføre reparationerne. Derudover var der flere bump på vejen i januar, da de to værker man normalt bestiller asfalt fra, var vinterlukket. Derfor måtte man bruge en dårligere kvalitet asfalt. Asfaltens kvalitet falder, når den skal transporteres over længere tid. Det betyder, at en del af hullerne, der er repareret i januar, skal repareres igen.

Alle huller, der er blevet udbedret i februar 2024, er lavet med en bedre kvalitet af asfalt, da de to sædvanlige leverandører åbnede igen.

Serviceafdelingen klør på og har ved udgangen af februar nået stort set alle hullerne, der er resultat af vintervejret i 2024.

Her har serviceafdelingen været i januar og februar. Se kort og liste herunder: