Takker af efter atten år i kunsten og fællesskabets tjeneste

Publiceret 01-03-2024

Anne Retz Wessberg takker af efter 18 år som leder af Gammelgaard. Hun har stået i spidsen for opbygningen af en enestående kulturinstitution. ”Oplysning og oplivning” har været hendes motto.

Med spændende udstillinger og aktiviteter har herlevborgerne i Gammelgaard et enestående kulturtilbud. Herlevs udstillingssted har samtidig et kunstnerisk format og et renomme, der rækker langt ud over kommunegrænsen.

Det kan man i høj grad takke Anne Retz Wessberg for. Hun blev leder af Gammelgaard i 2006. I går den 29. februar takkede Anne så af med en afskedsreception, hvor der naturligvis var stort fremmøde.

Heriblandt borgmester Thomas Gyldal Petersen, der takkede Anne Retz Wessberg for det store arbejde.

”Tak for din måde at være på. Med dig som leder vidste jeg altid, at Gammelgaard var i trygge hænder”, indledte han.

”Set fra min stol som borgmester, så har jeg været rigtig glad for, at du altid har haft blik for den sociale dimension. Det at præsentere kunst og kultur for folk med meget forskellige livsvilkår. Du har skabt et sted for fællesskab, kunst og kultur. Og så har du gjort noget rigtigt vigtigt. Du har fået børnene indenfor på Gammelgaard og præsentere dem for kunsten”, sagde Thomas Gyldal Petersen.

”Samtidig har du kunstneriske ambitioner og har givet Herlev og hele hovedstadsområdet spændende udstillinger. Du har skabt et virkelig godt og sikkert fundament som Gammelgaard kan leve videre på. Tak for din store indsats Anne, sluttede Thomas Gyldal Petersen.

Oplysning og oplivning

Anne Retz Wessberg skulle naturligvis også have en afskedssalut.

”Det har været en rejse drevet af lysten til udvikling og begejstring. En drøm om at gøre kunst til en hel naturlig del af hverdagen”, sagde Anne blandt andet.

Den afgående leder fortalte om sit motto de første år.

” Jeg ville gerne lave noget lyst og let med udsyn. ”Til oplysning og oplivning” skrev jeg i de første mange årsrapporter”, fortalte Anne Retz Wessberg og tilføjede:

”Kunsten er et frirum. Folk der kommer på besøg udefra er meget imponerede den gratis entre. På Gammelgaard er der fri og lige adgang til kulturen. Det er meget generøst af Herlev Kommune, sagde Anne Retz Wessberg.

Ny leder starter 8. marts

Den 8. marts tiltræder Pernille Fonnesbech stillingen som ny leder af Gammelgaard. Pernille er uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og kommer fra en lederstilling på Heerup Museum i Rødovre.

Pernille har tidligere været kurator og formidlingschef i kunsthallen Gl. Strand.

 Borgmester Thomas Gyldal Petersen i samtale med Gammelgaards nye leder Pernille Fonnesbech.