Rådhussalen indviet med sang

Publiceret 16-05-2024

Onsdag aften den 15. maj blev det allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Rådhussalen på Rådhus Hjortespring sunget i gang.

Alt var nyt. Lige fra panelmikrofonerne, som politikerne skal trykke på, når de vil have ordet, til et nyt ritual.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen forklarede.

”I dag begynder vi en helt ny tradition. Fordi kommunalbestyrelsen er blevet enig om, at vi som mange andre steder i landet, vil begynde vores møder med sang. Det vil vi fordi, det at synge sammen er en fin dansk tradition. Det at synge skaber glæde og er samtidig fællesskabsdannende. Derfor vil vi fremover synge to sange forud for hvert kommunalbestyrelsesmøde, sagde han.

Jette Rønne fra Herlev Musikskole sad klar til at akkompagnere ved pianoet. De to første sange var Livstræet (Lindebjerg/Holm) og Linedanser (Per Krøis Kjærsgaard).

”Det vil være sådan at kommunalbestyrelsesmedlemmerne er forpligtede til at synge med. For tilhørerne er det en mulighed, men vi vil sætte pris på det. Og eftersom alting bliver optaget, vil vi bagefter følge med i hvem der sang og hvem der ikke sang. Det vil vi glæde os til at følge med i på TV, når vi kommer hjem”, sagde borgmesteren med et smil.

På den måde fik han gjort opmærksom på et andet nybrud. Mødet var nemlig det første, der blev sendt via Kommune-TV. Det betyder, at borgerne fremover kan følge kommunalbestyrelsesmøderne live eller se dem, når det passer dem.

Vil du se det første møde på Rådhus Hjortespring, kan du se det her på Kommune-TV portalen.

https://herlev.kommune-tv.dk

Der findes også en Kommune-TV app, man kan downloade til sin telefon eller tablet.

Rådhussalen på Rådhus Hjortespring er et fleksibelt rum, hvilket betyder, at møblerne til kommunalbestyrelsesmøderne ikke er permanent placeret, men derimod flyttes ind og ud efter behov. Rådhussalen kan anvendes til forskellige formål på andre dage.