Herlev og DGI vil have flere børn ind i foreningslivet

Publiceret 26-06-2024

Herlev Kommune og DGI Storkøbenhavn har indgået et strategisk partnerskab, som skal få flere til at dyrke idræt og være en del af foreningslivet.

Herlev Kommune og DGI Storkøbenhavn har indgået et strategisk partnerskab, som i perioden 2024-2027 skal styrke lokale børn og unges muligheder for at dyrke idræt i et aktivt fællesskab. Målet er at flere børn og unge i Herlev trives i både skole og fritidsliv.

Med ”Stærke lokale idrætsforeninger og aktive fællesskaber” igangsættes en række aktiviteter i samarbejde med lokale idrætsforeninger, skoler, daginstitutioner og andre aktører, som vil være med til styrke foreningerne som ramme for idræt og motion. Indsatsen skal styrke børns lyst til læring og til at gå i skole gennem aktiv deltagelse i foreningsfællesskaber, hvor de opbygger gode sociale relationer og kammeratskaber, som de kan tage med ind i deres skoleliv.

Den nye aftale glæder borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen:
”I Herlev har vi en stolt og stærk tradition for at vores børn og unge deltager i idræts- og foreningsliv. Det er vigtigt for deres trivsel og udvikling og er med til at forme dem. Vi ved også, at nogle børn har brug for en ekstra hånd og hjælp til at finde vej ind i fællesskaberne, og derfor er jeg glad for at vi nu har lavet denne partnerskabsaftale, hvor vi hjælper både idrætsforeninger og skoler til at række ud efter og hjælpe endnu flere børn og unge,” siger Thomas Gyldal Petersen.

I de kommende år vil idrætsforeningerne i Herlev Kommune få hjælp og støtte til at udvikle deres aktiviteter og organisation med fokus på det gode børne- og ungdomsmiljø, samt konkrete værktøjer til bl.a. at tage godt imod nye medlemmer, som ikke i dag er en del af foreningsidrættens fællesskaber.

Samtidig vil partnerskabet fokusere på nye tiltag og brobygning mellem skoler, fritidsordninger, daginstitutioner og idrætsforeningernes fællesskaber, så der skabes gode overgange og sammenhænge mellem skoletid og fritidsliv. Foreningshold på skolerne i de tidlige eftermiddagstimer kan eksempelvis give flere børn og unge en direkte adgang til et idrætsfællesskab, og samarbejde mellem daginstitutioner og idrætsforeninger med aktiviteter til de yngste børn kan sikre at flere børn og deres familier tidligt introduceres til mulighederne i de lokale idrætsforeninger.

Peder Nedergaard, der er forperson i DGI Storkøbenhavn glæder sig også over aftalen:

”Det er vores mål at række ud og invitere flere med i idrætsfællesskaberne. Vi ønsker at gøre det nemmere at blive en del af foreningslivet og skabe gode overgange mellem hverdagen i skoler og daginstitutioner og idrætsforeningernes fællesskaber. Børn og unge skal have lige muligheder for at deltage i et aktivt fritidsliv, og vi glæder os til samarbejdet med Herlev Kommune og de lokale idrætsforeninger”.