En sommer med kultur og oplevelser

Publiceret 17-06-2024

Skattejagt, krea, spil og puslespil. Sommeren byder på masser af aktiviteter i Herlev. Få et overblik over kultur- og naturtilbud her.

Sommeruge på Naturcenter Kildegården

Uge 28, 8.-12. juli kl. 10-15

I uge 28 holder vi åbent hus og stiller vores grej frem til fri afbenyttelse. Væbn dig med fiskenet, terrarie, kikkert mm. og drag ud i mosen og gå på opdagelse!

Hvis vejret tillader det, tænder vi op i bålet og der vil være mulighed for at lave snobrød og tilberede sin medbragte frokost. Der er kaffe, the og saftevand som man lyster!

Alle er velkomne! Om man er ung, gammel eller midt i mellem, om man er i selskab eller på egen hånd, om man ønsker at komme til bunds i artsbestemmelsen af bænkebidere eller bare gerne vil ligge i græsset og være til, så glæder vi os til at se jer alle til gode stunder her på Kildegården! 

Skattejagt for familier

Hele sommerferien fra 22. juni til 10. august 

Skattejagt med OL-tema. På to forskellige og spændende ruter, en gå-rute og en cykel-rute, kan Herlevs borgere udforske Herlev og udfordre sig selv ved at løse gåder og opgaver undervejs – og i sidste ende finde det hemmelige ord. Der er medaljer til børn og gavekort til Cecilie’s i Herlev på højkant. Skattekortet kan hentes gratis på Herlev Bibliotek, Herlev Bygade 70. Vinderne trækkes i uge 33.

Hjortespringbadet holder åbent

Åbent i Hjortespringbadet hele sommeren

Hjortespringbadet er ekstra åbent.

  • Mandag 10.00-21.00
  • Tirsdag 10.00-21.00
  • Onsdag 10.00-21.00
  • Torsdag 10.00-21.00
  • Fredag 10.00-19.00
  • Weekend 08.00-17.00

For de morgenfriske voksne er der åbent for morgensvømning. Se åbningstider for morgensvømning på hjortespringbadet.dk

Læs mere om hjortespringbadet på hjortespringbadet.dk

Åbent på Herlev Bibliotek hele sommeren

Biblioteket på Herlev Bygade 70 har åbent hele sommeren, og du kan altid komme og læse, lege, spille eller få hjælp til at finde en spændende bog, du kan læse eller lytte til i sommeren Personalet er klar til at hjælpe eller vejlede dig. Husk du også kan bruge biblioteket online i din ferie. Du kan også læse mere på bibliotekets hjemmeside herlevbibliotek.dk.

For børn og familier vil det sommeren igennem være muligt at deltage i skiftende krea- og brætspils-aktiviteter i biblioteket eller tage del i den store læseudfordring og konkurrence ’Sommerbogen’.

Åbningstider på Herlev Bibliotek i juli:

Mandag - torsdag: Klokken 8-19

Fredag:  Klokken 8:00 -17:00

Lørdag: Klokken 10:00 -17:00

Søndag: Lukket

Fang fortællingen – udstilling af Billeder udenfor Herlev Bibliotek

Fra den 22. juli opsættes udstilling af billeder -> afsluttes under festugen i uge 35

Herlev Bibliotek udstiller vinderbillederne fra konkurrencen 'Fang Din By' fra Dansk Arkitektur Center (DAC). Under temaet 'en ny skønhed' har folk fra hele landet sendt billeder ind, der fanger skønheden i en ny, mere bæredygtig fremtid i netop deres by. En jury udvælger og kårer vinderne, som derefter udstilles flere steder i landet. Udstillingen findes udenfor, foran biblioteket.

Sommer-krea på Herlev Bibliotek

Fra i næste uge og sommeren over kan I fordybe jer i en række små, skiftende krea-aktiviteter for børn og deres voksne. Vi sætter materialer og inspiration frem, og I kan bare droppe ind, når det passer jer. Vi glæder os til at se jer! Åbent for alle hele sommerferien.

Puslespil på Herlev Bibliotek

Vi gentager succesen fra sidste år og har fundet et stort puslespil frem som vi håber I har lyst til at hjælpe os med at lægge. Vi har vendt bunden i vejret på æsken og resten er op til jer – gad vide om vi når at blive færdige før sommeren er omme? Åbent for alle – hele sommerferien.

Kreabord – lav din egen Møgmis i uge 27- 28

Her på biblioteket er vi selvfølgelig vilde med bøger og tegneserier. Nogle af vores børnebibliotekarer er især blevet meget glade for tegneserierne om Møgmis. Derfor har de fyldt bibliotekets kreaborde op med alt man behøver for at lave sin egen Møgmis. Så kig forbi med dine børn, hvor du kan klippeklistre din egen kat.

Er du også blevet nysgerrig på, hvem Møgmis er? Så er det en tegneserie for børn fra 10år.

Læs mere her og reservér:

Spil, spil, spil på Herlev Bibliotek i uge 29-30

Nogle vil mene at spil og ferie går rigtig godt sammen. Derfor har vi indkøbt en masse nye spændende familiespil som I kan komme og spille på biblioteket i uge 29-30.

Herefter bliver de en del af vores bræspilsamling på biblioteket, hvor de kan lånes med hjem.

Prøv f.eks. spil som Catan junior, Ticket to Ride Junior eller Mysterium Kids. Du kan også bare kaste dig over klassikere som kalaha, Klods major eller Matador.  

Har du lyst til at låne et spil med på ferien, så kig forbi vores spilsamling på biblioteket.

Eller reservér et spil her: 

Lav dit eget bogmærke på Herlev Bibliotek i uge 31-32

Kig ind på biblioteket med familien i uge 31-32, hvor man kan farvelægge sit helt eget bogmærke og male på sten.

I kan både tage en sten med eller vælge en fra vores samling. Vi har tusser klar til brug - og det er kun jeres fantasi der sætter grænser.

Sommerbogen på Herlev Bibliotek

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 14. juni til den 24. august 2024. Det kræver ingen tilmelding!

Sommerbogen er for alle børn mellem 6 og 15 år. Børnene henter et udfordringsark på biblioteket, læser 3 bøger, løser 10 af læseudfordringerne og udfylder de 3 anmeldelseskort. Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket og er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier i den landsdækkende konkurrence.

For seniorer – hver søndag

Sommeråbent i Hjulmandens Hus hver søndag kl. 13-16 for seniorer. Der er musik kl. 14 og 15 hver søndag.

Se musikprogrammet her: 

Ungdomskolen

Ungdomsskolen har også en lang række aktiviteter over sommeren. 

Se mere her: