Kulturaksen i Hjortespring indviet

Publiceret 28-06-2024

Hjortespring er tilbage, hvor tingene vokser og gror, sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen, da det nyrenoverede Hjortespringcenter blev indviet på festlig vis.

I den ene ende ligger det nye Rådhus Hjortespring, i den anden ende ligger udstillingsstedet for samtidskunst Gammelgaard. Midt imellem står en masse mennesker i godt humør i solskin. Borgmester Thomas Gyldal Petersen står klar ved det røde bånd med saksen i hånden, omgivet af balloner.

Torsdag den 27. juni var det nemlig tid til officiel indvielse af det nyrenoverede Hjortespringcenter, der skaber forbindelsen mellem de to yderpunkter i aksen. Man har i renoveringen arbejdet med det, man kalder en "kulturakse". Den gamle overdækning er væk. De gamle brune 80’er-mursten er blevet pudset op. Det hele fremstår lyst, åbent og indbydende.

Borgmesteren glæder sig over den positive udvikling i sit gamle barndomskvarter.

"Hjortespring er tilbage, hvor tingene vokser og gror. Det glæder mig," siger Thomas Gyldal Petersen.

Borgmesteren takker KFI Erhvervsdrivende Fond for, at de som ejere har set potentialet og har investeret stort i den fine opgradering og forskønnelse af Hjortespringcenteret.

Thomas Gyldal Petersen fremhæver også den vigtige politiske beslutning, der blev taget om at placere Rådhus Hjortespring her. Det skabte fundamentet for udvikling i området.

Den nye indretning af centeret og området generelt har gjort det mere attraktivt at opholde sig her.

"Det her er det bankende hjerte i Hjortespring. Det er et mødested og et samlingspunkt for lokalsamfundet. Her kan man møde venner, naboer og gamle klassekammerater og få sig en snak," siger Thomas Gyldal Petersen.

Som noget nyt er der kommet en REMA 1000 til centeret. Derudover er der en Netto og Coop365. Man kan også gå på apoteket. Man kan få sig en pizza eller andet italiensk inspireret mad på Il Forno. Man kan blive klippet og få sat håret hos Frisør MD. Og man kan finde specialvarer hos NA Halal Food.

Godkendt af børnene

Børn fra den nærliggende daginstitution Kildespring/Eventyrhuset har fulgt byggeriet af både rådhuset og centeret tæt. De er naturligvis med til åbningen, hvor der bydes på is, og man kan afprøve rutsjebanen på pladsen mellem rådhuset og butikkerne. De ser ud til at være tilfredse med resultatet.