Vær med til at fejre den årlige flagdag

Publiceret 13-06-2024

Herlev Kommune inviterer igen i år veteraner og pårørende til Flagdag på Flyvestation Værløse torsdag den 5. september 2024 kl. 16.00 til 18.30.

Furesø Kommune og Herlev Kommune har valgt at gentage succesen fra sidste år og invitere til fælles Flagdag for veteraner og pårørende på Flyvestation Værløse med dens storslået natur og 3 km lange landingsbane som den historiske ramme for arrangementet.  

Selve arrangementet  

Arrangementet vil finde sted i de gamle hangarer, som til dagligt huser Værløse Flyhistoriske Hangar og deres udstilling af ældre kampfly og helikoptere, som blandt andet F-16, F104 Starfighter, Draken m.m. Som noget særligt kan man røre og endda sidde i de fleste af flyverne samt få fortalt både fakta og historier om dem af engageret frivillige fra Værløse Flyhistoriske Hangar.  
  
Særligt på Flagdagen vil der være udstilling af redningskøretøjer, som igennem flyvestationens historie har gjort tjeneste.   
   
Udover muligheden for at gå på opdagelse i ovenstående vil der være et særligt tegne og maleområde for børnene, diverse udstillinger  
  
Arrangementet vil byde på taler, et faglige indslag samt underholdning af et lokalt jazzorkester. Der vil være en let forplejning, lidt godt til ganen samt en kaffevogn fra Bekkers Kaffe.  
 
Alle veteraner er velkomne til at bære uniform, medaljer og insignier. 

Flyvestation Værløse  

Fra de første soldater flyttede ind i teltlejre på markerne i Jonstrup omkring 1910’erne over 1950’erne, hvor startbanen blev anlagt og helt frem til 2008, hvor Forsvaret forlod området, har det, vi i dag kender som Flyvestation Værløse været både samlingssted, udsendelsessted og velkomststed for udsendte og deres pårørende i hele Nordsjælland.  

Tilmelding 

Invitationen omfatter alle borgere, som har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet og Sundhedsvæsenet. Familiemedlemmer og øvrige pårørende er også meget velkommen. 
 
Tilmelding skal ske senest torsdag den 29. august 2024 via flagdag@herlev.dk eller telefonnummer 40183590. Angiv gerne hvor mange voksne og hvor mange børn, der deltager. 

Transport

Bemærk at Herlev Kommune arrangerer gratis transport fra Herlev Rådhus Bymidten til Flyvestation Værløse og retur for jer, som måtte have behov herfor. Hvis I ønsker at benytte jer heraf, skal det angives ved tilmelding. 

Adresse 

Værløse Flyhistoriske Hangar, Hangar 2, Helikoptervej 2, Jonstrup, 3500 Værløse (indgang til p-plads via Perimetervejen).