Unge herlevitter til RÅ Festival

Publiceret 30-01-2024

Unge fra Herlev Billedskole og Herlev Musikskole deltager i dette års RÅ Festival i Halsnæs d. 3. februar. Det er tredje gang, RÅ Festival samler unge om kultur på tværs af sjællandske kommuner og igen er det med kulturskabende unge fra Herlev Billedskole. I år åbner dørene til endagsfestivalen med musik, teater, kunst, street art, talks og kreative makerspaces i Gjethuset i Halsnæs Kommune.

Foto: RÅ festival af Simon Wesselhoff

RÅ Festival er en kulturfestival, hvor en helt masse unge i løbet af én dag mødes om kultur i alle afskygninger. Det er de unge selv, der står for at skabe festivalen og alt det indhold, der kommer til at være på festivalen.

RÅ Festival er en del af Kulturmetropolen, der er en tværkommunal kulturaftale mellem kommunerne Herlev, Halsnæs, Rødovre, Furesø, Roskilde, Ishøj, Køge og Albertslund. I år afholdes festivalen i Halsnæs og det glæder festivalleder fra Kulturmetropolen Amalie Sejersdahl sig til: “ Det er fedt at mærke opbakningen til festivalen rundt omkring i de deltagende kommuner- og med festivalen er det altid spændende at se, hvordan den lokale kultur kommer i spil og overrasker os på festivalen!”

Unge fra Herlev er godt repræsenteret ved festivalen, da både Herlev Musikskole og Herlev Billedskole deltager ved festivalen. Herlev Musikskoles band ’Sounds Like Something’ glæder sig til at deltage ved festivalen, og spille for andre unge. De spiller god gedigen funky rockmusik med masser af energi og nerve, når de fyrer op under en række fede sange.

Herlev Billedskole deltager i år med workshoppen ’Dekorer dig selv’. Ved workshoppen ”Dekorér dig selv” kan du dekorere dig selv og dine venner – med ansigtsmaling, knytning og hygge! Temaet for workshoppen ’Dekorer dig selv’ er skabt af unge Herlevborgere på en Kick Off dag, hvor alle mellem 13-25 år var velkomne. Her fandt de i fællesskab temaet for årets workshop ved RÅ Festival.   

Fatima, tidligere elev på Herlev Billedskoles Musik- og Billeddramahold, og deltager ved Rå Festival, glæder sig til at være en del af Rå Festivalen igen i år: "RÅ-Festival er en slags årlig tradition for mig. En dag om året hvor os unge kan være sammen og nyde hinandens selskab, mens vi er omringet af super god musik og spændende samt sjove aktiviteter. Det bliver ikke bedre end det!", så betydningen af festivalen er stor for de unge deltagere og kulturmedskabere.

Det helt afgørende i RÅ Festival er, at festivalen skabes af unge der kommer med deres bud på, hvad festivalen skal indeholde, og hvordan man bedst hygger sig sammen en hel dag - både med workshops og koncerter, men også med tid til at møde andre unge, der kommer fra de andre kommuner på Sjælland. “Jeg elsker, at det er os unge, som planlægger festivalen. Man kan virkelig mærke, at det er en festival for os unge, når det er os, som træffer beslutningerne”, siger Isabella, tidligere elev på Herlev Billedskole, om festivalen.  

Hele idéen med festivalen er, at den skaber grobund for nye fællesskaber mellem de unge og sætter gang i, at der skabes endnu mere kultur efter festivalen. Det er tilmed en festival og et koncept, der gør at unge mennesker, der ikke længere har fast tilknytning til Herlev Billedskole eller en af Herlev Kommunes andre kulturinstitutioner, stadigvæk holder en aktiv kontakt til kulturlivet ved at være medskabere af en kulturfestival for andre unge.

Vil du også med? 

Er du mellem 13-24 år, så kan du deltage - og det koster ikke noget at deltage; Der er mad til alle på dagen, det hele kræver bare, at du tilmelder dig på forhånd. Du kan tilmelde dig på Gjethusets hjemmeside.

Der er velkomst kl. 12 den 3. februar og derefter frokost, workshops og koncerter frem til kl. 18.00, hvorefter der er fælles aftensmad. Herefter er der koncerter fra kl. 19.00 til det hele lukker kl. 23.00. Man er meget velkommen til kun at deltage fra kl. 12.00 - 19.00.

RÅ Festival er støttet af Region Hovedstaden, Tuborg fondet og Nordea Fonden og skabes og afholdes i tæt samarbejde med alle Kulturmetropolens Kommuner.