Det Grønne Børnehus i fantastiske nye rammer

Publiceret 09-01-2024

Efter nytår kunne børn og personale flytte ind i den nye daginstitution under navnet Det Grønne Børnehus. Daginstitutionsleder Maria Gallardo kalder det et genialt byggeri, der giver helt nye pædagogiske muligheder.

Mandag morgen den 8. januar blev Det Grønne Børnehus indviet på festlig vis af børn, forældre, personale, lokalpolitikere og ansatte fra forvaltningen.

Den flunkende nye bygning er bygget i forlængelse af Herlev Byskole afdeling Eng.

”Jeg vil sige, at vi nærmest har befundet os i en lykkerus, siden vi flyttede ind den 2. januar”, siger institutionens leder Maria Gallardo.

Det er Daginstitutionen Enghuset, der er flyttet ind i den nye bygning, og markerer det med navneskiftet til Det Grønne Børnehus. Et navn der understreger, at institutionen gennem længere tid har arbejdet fokuseret med natur og miljø i deres pædagogik.

Et arbejde der sidste år førte til, at de, som den første institution i Herlev, kunne hejse Det grønne spirerflag, som er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver.

I de nye mere rummelige rammer kan de arbejde videre med naturen som tema. Det understreges også i arkitekturen og indretningen. Væggene i det store samlingsrum er dekoreret, så man får fornemmelsen af at være i en nyudsprungen bøgeskov. Og de udstoppede fugle er flyttet med fra Enghuset.

Slipper børnene fri

De nye bygninger giver også muligheder for en ny form for pædagogik, forklarede Maria Gallardo i sin indvielsestale.

”Vi bryder den traditionelle stue op og laver åbne værksteder, så børnene om eftermiddagen selv vælger, hvad de vil lave. Vi slipper børnene fri, og giver dem mulighed for at træffe deres egne valg”, forklarede Maria Gallardo.

Der bliver et konstruktionsværksted, et læserum, et udeværksted. Og så bliver der en café, hvor børnene selv går hen, hvis de er sultne. I den forbindelse kan nævnes, at den nye institution har et stort lækkert køkken.

Billedet: Det Grønne Børnehus har et dejligt stort køkken

Godt naboskab

Et særligt element ved den nye institution er, at den bogstaveligt talt er bygget sammen med skolen. Man skal bare gennem en dør, så er man inde på skolen. Også udendørs har man fælles arealer med skolen.

”Det giver nogle specielle muligheder, som vi er ved at udforske. For eksempel har vi været på indendørstur her i vinterkulden. Vi lavede en ekspedition over på skolen. Her mødte vi nogle nye venner og blev inviteret indenfor i SFO’en”, fortæller Maria Gallardo.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen var med til åbningen og fremhævede også dette spændende element i sin tale.

”Det er godt at have gode naboer – og nogle der er større end en selv. Jeg håber, I får rigtig meget gavn af hinanden, sagde Thomas Gyldal Petersen.

Nogle af de nye naboer fra indskolingen var da også mødt op til indvielsen, og sang en sang for deres nye naboer.

Billedet: Naboerne kom og sang.