En 1-årig der hurtigt lærte at stå på egne ben

Publiceret 19-04-2024

For 1 år siden slog Børnehuset Edison i Hørkær dørene op for første gang for børn, forældre og medarbejdere.

Fødselsdagen blev her til morgen fejret med morgenmad og fødselsdagskage til børn, forældre og søskende.

Daglig leder Marina Krømmelbein er glad og stolt over, hvordan det første år er gået.

”De første måneder brugte vi på at skabe et trykt og fællesskabsfremmende miljø for både børn og voksne. Stille og roligt har vi udviklet på pædagogikken og vores rutiner, og i dag har vi en børnegruppe, som har glæde af en kendt struktur i nogle rammer, hvor vi sikrer alle børn medbestemmelse og rum for dannelse. Et miljø som udfordrer deres skabertrang og nysgerrighed,” fortæller Marina Krømmelbein.

Da dørene blev lukket op sidste år var det med 23 nysgerrige børn, men siden hen er flere kommet til. I dag har 87 børn deres daglige gang i Edison sammen med de dygtige medarbejdere.

Hverdagen er fuld af aktiviteter i såvel børnehuset som i nærområdet. Blandt andet har Edison allerede et tæt samarbejde med drivhuskuplen, som ligger ved Hørkær, hvor børnene i børnehaven har været med i flere projekter blandt andet at støbe deres egne mursten.

I efteråret trillede to store ladcykler med plads til 6 børn ind på matriklen, og de bliver jævnligt brugt til ture til Kildegården, Biblioteket, Kulturhuset og andre steder i lokalområdet