Til bal på slottet

Publiceret 18-09-2023

De to 18-årige fra Herlev, der skal med til prins Christians 18 års gallafest er fundet. De fik sig noget af en overraskelse, da kommunen kontaktede dem.

Prins Christian – Danmarks fremtidige konge - har inviteret til fødselsdagsfest den 15. oktober. Dronningen er vært ved gallataflet, hvor to attenårige fra hver af landets 98 kommuner er blevet inviteret. Herlev har ligesom mange andre kommuner valgt at finde festdeltagerne ved simpel lodtrækning.

De to unge herlevitter, som loddet faldt på, fik sig lidt af en overraskelse.

– Jeg troede først, det ikke var rigtigt. Det lød sådan lidt underligt. Jeg troede, det var nogle af mine venner, der var ude på at pranke mig (lave sjov), siger Gabriel Elmedyb.

Han sad midt i en time på Falkonergårdens Gymnasium, hvor han som svømmer er Team Danmark elev, da en SMS fra kommunen tikkede ind.

”Vil du ringe til mig. Det er angående prins Christians fødselsdag, hvor to fra alle landets kommuner er inviteret. Venlig hilsen Kathrine fra Herlev Kommune”, stod der.

– Men den var god nok, fandt jeg ud af, da jeg ringede tilbage, siger Gabriel.

– Det er ret sjovt. Da jeg var mindre, og min mor ville rette på mig ved bordet, sagde hun altid: ”Du skal spise ordentligt. Tænk, hvis du en dag bliver inviteret til middag hos dronningen”. Og nu sker det faktisk, siger Gabriel med et grin.

”Da jeg var mindre, og min mor ville rette på mig ved bordet, sagde hun altid: ”Du skal spise ordentligt. Tænk, hvis du en dag bliver inviteret til middag hos dronningen”. Og nu sker det faktisk.”

Gabriel Elmedyb, gallafestdeltager fra Herlev

Noget at fortælle børnebørnene

Den anden festdeltager er Clara Prægel. Hun fik sig også lidt af en overraskelse. Det var hendes mor, der overbragte den vilde nyhed.

– Hun sagde, at de havde ringet fra kommunen. Jeg nåede lige at tænke, har jeg gjort noget galt, siger Clara med et grin.

Ligesom i Gabriels tilfælde tog det ikke lang tid at komme til den konklusion, at her var et tilbud, som man ikke kunne afslå.

– Jeg tænker, at det kan blive en god historie at fortælle børnebørnene en dag, siger Clara.

Hun afsluttede gymnasiet i sommer og tager et sabbatår.

– Jeg er faktisk lige på vej til Cypern i fire måneder, hvor jeg skal arbejde på en café, som en af mine veninders far har. Men jeg tager hjem og deltager i gallafesten, siger Clara.

Clara og Gabriel ved ikke så meget om aftenens program endnu. De afventer den skriftlige invitation fra kongehuset. Men de ved, at dresscoden lang kjole, kjole og hvidt eller jakkesæt.

– Jeg har en balkjole fra dengang, jeg gik på efterskole. Den kan jeg bruge, siger Clara.

Gabriel har testet sin fars kjole og hvidt sæt. Snittet er ikke helt rigtigt.

– Jakken er lidt langt i kroppen. Måske skal den syes om. Ellers har jeg et jakkesæt, siger Gabriel.

De glæder sig begge til begivenheden.

– Jeg tænker vi skal have noget godt at spise. Det bliver spændende at se tingene indefra. Det bliver også sjovt at møde deltagerne fra de andre kommuner, siger Clara.

Gabriel supplerer.

– Mine to bedsteforældre er virkelig glade for kongehuset, så da jeg fortalte det til dem, så talte de ikke om andet i mange timer og stillede alle mulige spørgsmål. Hele familien er ret spændte, siger Gabriel.

Et vildt tilfælde

Både Clara og Gabriel har boet i Herlev fra barnsben. Det var her Gabriel trådte sine første svømmefødder.

– Her har jeg gået til babysvømning. Begyndte for alvor at træne svømning som otteårig. I mange år var jeg konkurrencesvømmer i Herlev Svømning, inden jeg rykkede til Hovedstadens Svømmeklub, siger Gabriel.

Han har et stramt program. Han træner ni gange om ugen. I ugen, hvor prins Christian holder fødselsdag, er han egentlig på træningslejr på Mallorca, men han afbryder og tager hjem.

For Gabriels vedkommende har fødselsdagsfesten yderligere et sjovt tvist. Hans kæreste Camille Lund Rasmussen var nemlig allerede inviteret, fordi hun har udmærket sig som elitegymnast og går også Falkonergårdens Gymnasium.

– Det er virkelig et vildt tilfælde, at jeg så også bliver inviteret, siger Gabriel.

 

For yderligere information kontakt:

Thomas Kokholm
Presse- og kommunikationskonsulent


Team Kommunikation
Herlev Kommune
Herlev Bygade 90
2730 Herlev
Tlf: 44527012 / 21383465
Email: HK55981@herlev.dk