Ændringer i affaldsordning

Publiceret 03-09-2023

Fra den 1. september 2023 vil der være ændringer i din affaldsordning. Derfor vil der også være længere svartid på henvendelser via telefon og mail.

Ændringerne er således:

  • Pap og storskrald afhentes nu hver 4 uge i stedet for hver 2. uge 
  • Haveaffald afhentes nu hver 2. uge i perioden 1. april til 31. oktober i stedet for én gang om ugen

Har du mere haveaffald end der kan være i en beholder, kan du fortsat stille ekstra sække med haveaffald ud til afhentning. Ligesom du også kan stille ekstra pap ud til storskrald.

Ændringerne for affaldsordningen blev vedtaget af Miljø- Klima- og Teknikudvalget for at holde affaldsgebyret nede.
Vi må erkende, at det er blevet dyrere for kommunen at håndtere affald. Herlev Kommune skal ligesom alle landets kommuner leve op til om øgede krav om indsamling af affald i 10 fraktioner. Samtidig har der været en udvikling i markedet med stigende priser. Den ændring der nu er besluttet for tømning af pap, storskrald og haveaffald laves for at holde affaldsgebyret på et rimeligt niveau for borgerne,” siger formand for Miljø- Klima- og Teknikudvalget Marianne Dithmer

Det har været en vanskelig opgave at få alle ender til at mødes omkring affaldsordningen fortæller Marianne Dithmer:
Den nuværende tømmefrekvens på pap, storskrald og haveaffald har været rigtig god, og ligger højere end det generelle niveau i kommunerne. Da vi første gang sendte indsamlingen af storskrald og haveaffald i udbud forsøgte vi at få et bud med samme tømningsfrekvens. Det viste sig ikke muligt. Politisk vurderede vi derfor, at det var vigtigt at holde affaldsgebyret nede for husejerne. Derfor landede vi på den kommende ordning.

Du kan se din nye tømmekalender på selvbetjeningsportalen.


Skriv til affald@herlev.dk hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning. 

Du kan i øjeblikket opleve længere svartid hos affaldsteamet på telefon og mail i en begrænset periode. Dette skyldes indkøringsperioden med den nye renovatør. 

Du kan benytte selvbetjeningen, hvor du f.eks. kan finde den nye opdaterede tømmekalender med de nye tømmedage samt tilmelde dig sms-service. 

Gå til selvbetjening

Opdateret tirsdag den 5. september 2023.