Et kig ind i Saxbo Byhave

Publiceret 26-09-2023

Det summede af nysgerrighed på biblioteket sidste weekend, da arkitekten fra Holscher Nordberg præsenterede de nye tegninger for byudviklingen på Rådhusgrunden. Over 90 borgere var mødt op for at se opfølgningen på borgermødet i marts.

Projektet har fået arbejdstitlen ’Saxbo Byhave’, som henviser til projektets to fokuspunkter. Et af de centrale elementer bliver et strøg, der forlænger Herlev Bygade hen til det tidligere keramikværksted Saxbo, samt to hyggelige pladser til hele Herlevs borgere. Strøget bliver bilfrit og omgivet af bynatur og bebyggelse med tegl, hvilket skaber en stemningsfuld og sammenhængende bydel til det historiske Herlev.

Siden sidst har arkitekterne tilpasset projektet ud fra de input, de fik fra borgerne. For eksempel er to bygninger blevet flyttet efter dialog med naboerne, da de lå for tæt op ad den eksisterende bebyggelse.

Planerne blev godt modtaget og flere borgere gav udtryk for, at projektet kan være med til at understøtte fællesskabet i Herlev. Der blev også stillet mange spørgsmål på mødet, og det mest almindelige var ”hvor kan man skrive sig op til boligerne?”. Det kan vi først svare på, efter grunden er blevet solgt hen mod slutningen af året. Boligerne vil primært være private lejeboliger.

De børn, som var med til mødet, fik mulighed for at tegne deres egen (ønske)bolig på arkitekternes tegninger. Se de fine billeder i opslaget.

Hvis du gik glip af mødet, kan du se tidsplanen og arkitektens præsentation:

Tidsplan for udvikling af Rådhusgrunden

Arkitekternes præsentation af Saxbo Byhave