Det grønne flag gik til tops

Publiceret 04-10-2023

Daginstitutionen Enghuset fejrede, at de som den første institution i Herlev kan hejse Det Grønne Spirer Flag, der er Friluftsrådets anerkendelse af institutionens arbejde med udeliv, natur og miljø i hverdagen.

Forældre, søskende, bedsteforældre med flere er mødt op til Enghusets sensommerfest - torsdag 28. september.

Der er gang i den på legepladsen. Her kan man fodre høns, male korn og sågar se en hane blive parteret. Noget der vækker børnenes nysgerrighed.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen er også mødt op, for i dag skal det grønne flag til tops for første gang.

– Det her flag kan i virkelig være stolte af. I er de første i Herlev der får det. I får det fordi i ved noget om dyr og naturen. Det er flot, siger borgmesteren.

Nogle af børnene hjælper ham med at hejse flaget.

Enghusets leder Maria Gallardo hjælper også til.

– Det er rigtig dejligt, at få den her anerkendelse fra Friluftsrådet. Det at kunne give børnene oplevelser og en forståelse for naturen, som de kan tage med sig videre, er meget meningsfuldt. Måske især i denne del af Herlev, hvor mange familier bor i lejligheder og ikke har så nem adgang til naturen, som i andre dele af Herlev, siger Maria Gallardo.

Efter borgmestertale og flaghejsning, synger børnene nogle sange for de fremmødte.

I begrundelsen for at give Enghuset det grønne flaget, skriver Friluftsrådet blandt andet:

”I år har Enghuset arbejdet med at inddrage naturen i børnenes hverdag ved forskellige aktiviteter i og omkring naturen. Siden 2021 har de samarbejdet med Naturcenter Kildegårdens naturformidler, som én gang ugentligt har faciliteret dagsturer og grønne projekter på de enkelte stuer, hvilket har givet pædagogerne og børnene inspiration til, hvad de kan lave af forskellige naturaktiviteter. I år har de udarbejdet et årshjul med diverse temaer og dertilhørende aktiviteter tilpasset årstiderne, som de har arbejdet ud fra.”